Kukkia Birgitalle

"Kukkia Birgitalle on riemastuttava romaani sukupolvikuilusta, joka silloittuu yllättävällä tavalla. Parikymppiset nykynuoret kohtaavat sodan käyneen sukupolven hoitokodissa.

Miska lähtee äitinsä pyynnöstä viemään kukkia kaukaiselle sukulaiselleen hoitokotiin. Birgitta osoittautuu pahansisuiseksi, rikkaaksi alkoholistiksi, jonka jalat on juuri amputoitu. Eikä hän kaipaa tulppaaneita, vaan jotain tanakampaa mielialan kohentamiseen.

Miska ajautuu vähitellen salakuljettamaan kannabista ja lauantaimakkaraa hoitokodin muillekin rammoille, vanhuksille ja veteraaneille. Tästä alkaa energinen tarinavyöry, johon sekaantuu kummallinen ja teatraalinen herra Kurttu, hoitokodin asukkaat ja henkilökunta.

Kukkia Birgitalle näyttää, miten tekopyhästi suhtaudumme niin vanhusten kuin nuorison edesottamuksiin. Ei ole lainkaan päivänselvää, kummat käyttäytyvät huonommin. Mutta tämä on selvää: äkillinen myötätunnonpuuska on kaunista ja yksinäisyys on pahinta, mitä voi olla. Sen saavat tuta niin nuoret kuin vanhat.

Esikoisromaanissaan Siina Tiuraniemi todistaa armoitetun tarinankertojan lahjansa, jossa vakavat teemat yhdistyvät salaviisaaseen huumoriin."

Kukkia Birgitalle ilmestyy syyskuussa 2013.

Minerva Kustannus


ARVIOITA KIRJASTA:

Kirjasfääri
Leena Lumi
Lukutoukan kulttuuriblogi
Ilselä
Sivukirjasto
Pihin naisen elämää
Rakkaudesta kirjoihin
Helsingin Sanomat
Kujerruksia
Turun Sanomat
Kirjavinkit
Lillin kirjataivas
Tuumat ja tuokiot
Kirjapolkuni
Kirsin kirjanurkka
Kulttuuri kukoistaa
Erjan lukupäiväkirja
Stazzy
Arde arvioi

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Kiitos kirjasta, tykkäsin kovasti :) Hihittelin hoitokodin atmosfääriä kuvaillessasi, onneksi siellä, missä itse olen töissä, ei ole lauantaimakkarakieltoa ja konjakkiakin meidän lääkäri kirjoittaa mielellään lääkkeeksi, en tosin epäile, etteikö jossakin olisi juuri näin kurjat oltavat (ja kurjemmatkin).
  Kirja piti otteessaan loppuun saakka, ihana nuoruuden tuskassaan räpiköivä Miska jäi mieleen pitkäksi aikaa, ja Birgitta ynnä muut hoitokodin asukkaat... hmm, ihan kuin olisin tavannut heidän aikaisemminkin.. :)
  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle. Teidän lääkärinne kuulostaa ihastuttavalta!

   Poista
 2. Hei, kiitos kirjasta. Olen hihitellyt ja vähän tippaakin tullut silmäkulmaan. Miska on oman elämänsä sankari, ja voi kun olisit sille tytön kirjoittanut....

  VastaaPoista