torstai 22. maaliskuuta 2018

Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset

Hannaleena Hauru 2017

Kuva

Olen näköjään joskus kuukausia sitten tehnyt luonnoksen bloggeriin, jossa on vain otsikko. No kiitti minä. Toiveikkaana tulin tänne, että olenkohan kirjoittanut jonkun pitkän ja nerokkaan analyysin tästä ihanasta elokuvasta, ja paskat, ihan tyhjä laatikko oli vastassa. Minä se olen kyllä just tommonen.

No mutta, sanotaan nyt jotain tästä asiasta. Sanotaan nyt vaikka heti, että tykkäsin Lauri Mäntyvaaran tuuheista ripsistä ihan pöljänä. Jo pelkkä elokuvan nimikin! Ai että!

Elokuva kertoo ystävyksistä, Sadusta ja Heidistä, jotka taistelevat tosi rakkauden puolesta esimerkiksi sabotoimalla toisten ihmisten häitä ja pakenemalla sitten veden yli moottoripyörällä. Mutta sitten, voi sitten, Heidi rakastuu jääkiekkoilija Lauri Mäntyvaaraan, jolla on aivan ihanan tuuheet ripset. Satu päättää, että hyvä on sitten, autetaan Heidiä saamaan Lauri.

Elokuvassa on vähän niin kuin kolme puolta. On Satu ja Heidi, joilla on ihan oma anarkistinen maailmansa, jossa talot räjähtelevät ja mitä vain voi tapahtua. Sitten on jääkiekkojoukkue, joka monin tavoin edustaa tosi rajoittunutta mieskuvaa. Ja sitten on Scandinavian Geisha School, josta koulutetaan jääkiekkoilijoille ihastuttavia nukkevaimoja.

Satu on aivan mahtava tyyppi. Jotenkin niin päämäärätietoinen ja pelkäämätön. Vaikka kaikki nauravat, Satu seisoo leuka pystyssä liekinheitin kädessä. Heidin onnen vuoksi hän on valmis kestämään mitä tahansa. Toinen kiinnostava hahmo on Satuun ihastunut Heidin veli, jääkiekkojoukkueen herkkä Henri. Ja tavallaan kiinnostava on myös Lauri Mäntyvaara, joka yrittää tuuheine ripsineen selvitä muitten ihmisten hänelle luomista odotuksista. Onko sitä paitsi pakko mennä NHL:n jos ei yhtään huvita?

Leffassa oli ihan mahtavia yksityiskohtia, kuten jääkiekkoilijoiden ja geishakoululaisten sponsoroitu rahkaristeily. Siis rahkaristeily. Ei jumalauta.

Monin tavoin leffasta puskee läpi, että se on tehty pienellä rahalla, mutta on niin niin ihanaa, että Suomessa tehdään edes välillä myös tämmöistä iloista, valoista, outoa ja hullua elokuvaa, jossa voi tapahtua ihan mitä tahansa. On ihanaa, että otetaan riskejä! On ihanaa, että tytöt touhuavat! On ihanaa, että meillä on tämmöinen elokuva! Ihanaa ihanaa ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti