lauantai 31. maaliskuuta 2018

E-kirjastolliset toimenpiteet

Olen suorittanut e-kirjastollisia manööverejä tässä pääsiäisen kunniaksi. En tiedä miksi tämä ketään kiinnostaisi, mutta itse olette itsestänne vastuussa.

Ensin lopetin Audiblen tilauksen. Olen viime aikoina kuunnellut melko vähän ja äänikirjoja ja creditejä on päässyt kertymään. Nyt ostin kaikille crediteillä äänikirjoja ja lopetin koko homman. Audiblessa on se kiva, että vaikka lopettaa kuukausimaksun, saa silti pitää kaiken ostamansa. Tai itse asiassa, olisihan se vähän outoakin, että jos et anna meille joka kuukausi rahaa, viemme kaiken jo maksamasi, hahahaha! Niin että ehkä siitä ei tarvitsisi olla niin kovin kiitollinen, minähän tosiaan olen maksanut niistä kirjoista. No joo, mutta se on tämä minun vähään tyytyväinen persoonani se.

Vasta lopettaessani Audiblen huomasin, että olisin voinut muuttaa tilaukseni sellaiseksi, että saan creditin vain joka toinen kuukausi. Jos (ja todennäköisesti kun) palaan Audibleen, otan varmaan sellaisen membershipin. Tuntui jotenkin kurjalta jättää kovasti tykkäämäni Audible, joten kirjoitin heille eroamiskaavakkeeseen tunteikkaan selityksen lähtöni syistä ja lupasin tulla pian takaisin. Toivottavasti he eivät nyt suutu. Sen lisäksi että persoonani on vähään tyytyväinen, se myös suhtautuu tunteellisesti tavaroihin ja palveluihin.

Sitten liityin Bookbeatiin. Ajattelin, että voisin välillä kokeilla suomenkielisiä äänikirjoja ja testata, olisiko Bookbeatin e-kirjasysteemi parempi kuin Elisa Kirjan. Selvitin parissa minuutissa, että aika samanlainen on, paitsi että fontin voi vaihtaa, mikä on tavallaan ihan kiva. Toivoisin vain kovasti kaikkiin e-kirja-appiksiin semmoista ominaisuutta, että sivua voisi kääntää puhelimen volume-nappulasta. Luin aikoinaan Donna Tartin Tiklin Googlen Play Booksin kautta, ja siellä se toimii. Tosi kätevää, koska puhelimen ruutu on niin pieni, että sivua saa kääntää päntiönään, ja on paljon kivempaa, jos sen voi hoitaa painamalla sormella, kuin liikuttamalla koko kättä. Miksiköhän tätä ei tunnuta tajuavan muissa e-kirjapalveluissa?

Siirryin testaamaan Bookbeatia koska:
 1. Haluan testata onko suomeksi kuunteleminen helpompaa kuin enkuksi, pysynkö paremmin kärryillä, voinko kuunnella hankalampia äänikirjoja.
 2. Samaa Bookbeat-tiliä voi käyttää useammalla laitteella ja näin Pallas Kanelikakkukin pääsee kuuntelemaan äänikirjoja niin paljon kuin jaksaa.
 3. Ei ne samassa paketissa tulevat e-kirjatkaan haittaa.

Mutta. Näin äkkiseltään tuntuu, että olen jo lukenut suurimman osan minua kiinnostavista kirjoista Bookbeatin valikoimissa. Kirjatarjonta tuntuu jotenkin hyvin suppealta, varsinkin kun olen tottunut siihen, että Audiblesta löytyy KAIKKI. Luulen, että tässä saattaa käydä niin kuin Viaplayn kanssa, että ensin on, että oh sweet baby jesus, täällä on kaikki mahtavimmat uudet elokuvat, mutta sitten kun on katsonut kolme elokuvaa, tajuaa, että siinä kaikki, niiden kolmen alla ammottaa synkkä tyhjyys.

No, mutta onneksi Bookbeatinkin voi lopettaa jos niikseen tulee, ja palata vaikka Audibleen, mutta kokeillaan nyt avoimin mielin!

2 kommenttia:

 1. En ole nyt ihan varma, pystynkö tähän, että vaihdetaan Audiblesta BookBeatiin, tai siis että edes sinä vaihdat :D Mutta hyvä on, kunhan tulet pian takaisin.

  Ja toisin kuin voisi kuvitella, Audible ei maksa mulle rahaa.

  VastaaPoista
 2. Itse asiassa en pystynyt minäkään, irtisanoin Bookbeatin jo :D Ei sillä tee kyllä mitään Audibleen verrattuna, hyvin epätoimiva ja suppea systeemi kaikin puolin.

  Kokeilen varmaan vielä Storyteliä ennen kuin palaan Audiblen tilaajaksi.

  VastaaPoista