lauantai 10. helmikuuta 2018

Yösyöttö

Marja Pyykkö 2017


Ajattelin hetken, että pitäis mennä katsomaan Yösyöttö elokuviin silloin kun sitä ei voinut nähdä Finnkinon teattereissa, kun on niin hauska vastustaa isoja monikansallisia yhtiöitä. Minut saa itse asiassa melkein mihin vain, jos kerrotaan, että samalla vastustetaan kapitalismia ja monikansallisia yhtiöitä. En sitten kuitenkaan mennyt. Kun olis ollut niin hankalaa. Vastustan mieluiten kaikkea niin, ettei siitä koidu hankaluutta, mikä lienee monien muidenkin ihmisten tapa.

Nyt yhtäkkiä Facebook-feediini alkoi putkahdella mainoksia, että voisin ostaa Yösyötön intternetsistä ja katsoa sen kotona. Kympillä. Ajattelin, että jaaha, kympillä, se on kympin enemmän kuin se, jos lainaan sen kirjastosta, mutta sitten ajattelin, että toisaalta leffalippu maksaa vähintään kympin, ja jos ostan sen intternetsistä, ei tarvitse edes lähteä elokuviin, vaan voin tihrustaa sen pieneltä tietokoneen ruudulta samalla kun Roscoe pelaa olohuoneessa Overwatchia, sehän on, no sehän on ihan paskaa tietysti, paljon kivempi olisi mennä elokuviin, mutta koska jotain tekemistä piti keksiä sillä aikaa kun Roscoe pelasi, ostin lopulta Yösyötön ja katsoin sen, ja kuvittelin samalla vähän ärsyttäväni Finnkinoa, joka on viimeinkin saanut Yösyötön pyöritykseen, ja nyt minä ostinkin sen intternetsistä, hah.

Tässä vaikutelmia aiheesta:

  • Petteri Summanen on aivan ihana 💛   Laitoin tuohon sydämen kun huomasin juuri, että bloggerissa saa laitettua hymiöitä, mutta nyt tuo hymiölaatikko peittää puolet koko ikkunasta, enkä keksi miten sen saa pois. Nyt kadun. 😱 😱 😱  Laitetaan nyt hymiöitä sitten. 🐼 🐯 🐹 🐸 🐶 🐢  Uskomattoman ärsyttävää!
  • Piti sulkea koko blogger ennen kuin hymiölaatikko meni pois. Älkää koskaan erehtykö painamaan hymiön kuvaa tuolla, mikä tuo nyt on, tuo missä on noita mitä ne nyt on. Niin älkää siellä painako hymiötä!
  • Niin. Muuten elokuva olikin sitten aika höperö. Jos en olisi lukenut kirjaa, en todennäköisesti olisi pitänyt tästä yhtään. Kauhean pikakelauksella vedettiin läpi kaikki, eikä keskitytty oikein mihinkään.
  • Elokuvan Enni oli tosi ärsyttävä tyyppi. En muista, että hän kirjoissa olisi erityisen ärsyttävä.
  • Mutta Petteri Summanen on edelleen ihana, ja koska hän on lähes joka kuvassa, se riittää, että jaksaa katsoa alle puolitoista tuntia kestävän elokuvan.

Olisiko tässä pitänyt vielä jotenkin referoida elokuvaa? Voin linkata tähän vanhan bloggaukseni kirjasta, mutta oikeastaan siinäkin näköjään horisen kaikesta muusta kuin itse kirjasta. Semmoista se on. Nyt menen nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti