tiistai 29. elokuuta 2017

Trainwreck - Ihan yössä

Judd Apatow 2015

Kuva

Haluaisin esitellä teille uuden lempikomediani!

Olen kyllä tiedostanut Amy Schumerin olemassaolon, mutta tämä oli ensimmäinen hänen varsinainen työnsä, johon tutustun. Schumer on käsikirjoittanut tämän elokuvan ja näyttelee pääosaa.

Elokuva alkaa kohtauksella, jossa kahden pienen tytön isä pitää heille puheen, jonka sanoma on, että yksiavioisuus on luonnotonta. Aikuisena vanhempi tytöistä, Amy, on ottanut sanoman sydämen asiakseen ja elää juuri niin kuin haluaa. Eli panee kaikkia. Se on hienoa! Koska tämä on romanttinen komedia, Amy tietysti tapaa miehen, kuuluisan urheilulääkärin Aaronin, ja sitten elokuvan ajan kikkaillaan sen asian kanssa, että pystyykö Amy asettumaan aloilleen vai ei.

Miksi minä rakastin tätä elokuvaa?

Siksi että on aivan älyttömän hienoa, että tehdään elokuva, jossa nainen käyttäytyy ihan miten sattuu, eikä häntä slutsheimata missään vaiheessa. On toki selvää, ettei ihan koko loppuikäänsä kannata kännätä ja iskeä miehiä baarista, mutta niin kauan kuin siinä ei satuteta ketään, se on ihan ok. Amy on sankaritar!

Eihän pelkkä loistava päähenkilö riitä, elokuvassa oli niin paljon hauskoja kohtauksia, etten oikeasti muista milloin olisin viimeksi nauranut niin paljon, etten voinut hengittää. Tämä tuli todella tarpeeseen! Elokuva kesti yli kaksi tuntia, mutta ei ollut sekuntiakaan liian pitkä. Erityisesti rakastin Aaronin parasta ystävää LeBron Jamesia, joka esittää itseään, ja on aivan sairaan ihana hahmo. Myös Amyn alkuelokuvan bodaripoikaystävä on superhauska. Itse asiassa kaikki tässä elokuvassa oli hauskaa. Kaikki!

Tämä on romanttinen komedia, jossa kaikki hahmot olivat ihmisiä. Ihanaa nähdä välillä sellaisia kohtauksia, joissa miehet kikattelevat jännittyneenä kahvilassa soittaessaan naiselle, ja nainen on ihan, että voihan persetti, mitä se tänne nyt soittelee. Niinhän se elävässä elämässä varmaan menee vähintään yhtä usein, mutta elokuvissa ei, ja se on väärin. Tämä elokuva kertoi ihmisistä, ei miehistä ja naisista, ja se oli hieno asia se.

Eikö oikeasti ollut mitään vikaa?

No vähän jäi tietysti ärsyttämään se, että elokuvan käänteet olivat vähän turhan tavanomaisia tälle genrelle, mutta semmoista se on. Ei sitä voi vikana pitää, että katsoessaan romanttista komediaa saa sekä komediaa että romanssia.

En suosittele tätä sellaisille ihmisille, joiden mielestä päätön sekoilu elämässä on huono juttu, silloin on ehkä vähän vaikea ymmärtää Amyn eittämätöntä ihanuutta, mutta avoimesti maailmaan suhtautuville tämä on parasta komediaa ikinä. Kirjoittaisipa Schumer äkkiä lisää elokuvia! Katson KAIKKI!

2 kommenttia:

  1. Hah, mä katoin tän kesällä oman äitini kanssa :D Hauska oli kyllä, mutta ei jättänyt mitään kovin pysyvää muistijälkeä mieleen. /Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ei tämä varmaan itsellänikään pitkäksi aikaa jää mieleen pyörimään, mutta uskoisin, että tästä voisi tulla mulle semmoinen turvakomedia, niin kuin Bridget Jones esimerkiksi on, että on takuuvarmasti hauska ja hyvä. Joskus tarvitsee jotain turvallista.

      Poista