tiistai 22. elokuuta 2017

The Princess Diarist

Carrie Fisher: The Princess Diarist
Lukijat: Carrie Fisher ja Billie Lourd
Penguin Audio 2016


Taisin keksiä tämän kirjan Linnean instasta, luulen. Ja ehkä joku muukin tästä mainitsi. En muista. Joka tapauksessa, ostin tämän äänikirjana, koska kyllä kiinnostaa kokemukset prinsessa Leiana olemisesta ja vieläpä tekijän itsensä lukemana.

Fisher on ilmeisesti kirjoittanut muitakin muisteluksia, mutta tämä keskittyy nimenomaan prinsessa Leiaan. Fisher oli roolin saadessaan hyvin nuori ja kokematon, vaikka kaikki tuntuivat kuvittelevan hänet paatuneeksi. On tosi kiinnostavaa kuulla, miten hän pärjäsi äijäisällä alalla. Ihan hyvin ja sitten taas ei niin kauhean hyvin.

Kirjassa on pitkiä kohtia hänen suhteestaan Harrison Fordiin, joka oli tavallaan hyvin kiintoisaa, ja sitten taas ei. Suhde on aika ahdistava, ainakin Fisherille. Ilmeisesti Ford ei ollut kovin mielissään Fisherin tuotua tämän elämänvaiheen esille, koska kertoohan se jotain ihmisestä, että vanhempi perheenisä muhinoi salaa nuoren vastanäyttelijänsä kanssa. Kirjan perusteella Fisher ei koskaan oikein päässyt yli Fordista, mikä on aika surullista.

Lisäksi kirjassa käytetään paljon tilaa kuuluisan Leia-kampauksen kuvaukseen. Sen synty oli pitkällinen prosessi ja Fisher vihasi koko kampausta alusta asti.

Oikein hyvä kuvaus viihdealan toisesta puolesta tämä kirja on. Ei ole helppoa olla kaikille prinsessa Leia Organa, kun sisimmässään on niin paljon muutakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti