perjantai 30. kesäkuuta 2017

How to train your dragon

Cressida Cowell: How to Train Your Dragon
Lukija: David Tennant
Hachette Audio 2014

Cressida Cowell: How to Train Your Dragon: How to Be a Pirate
Lukija: David Tennant
Hachette Audio 2013


Olen viime aikoina kuunnellut kaksi ensimmäistä osaa Cressida Cowellin How to Train Your Dragon -sarjasta. Luin intternetistä (luulen, että se oli Maija, joka asiasta vinkkasi, mutta en ole yhtään varma), että kirjat on lukenut David Tennant, ja olin heti, että mistä niitä saa, ottakaa rahani.

Edellisenkin äänikirjan kohdalla kävi vähän niin, että annoin vain äänikirjan soljua toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Nytkin varsinkin toisen osan kohdalla huomasin, etten ollut niinkään kiinnostunut kirjan tarinasta, vaan David Tennantin ihastuttavan eläväisestä skottilausunnasta. Kauhean pinnallista.

Tästä tuli mieleen se kerta, kun olin nuorna kainuulaislikkana käymässä isolla kirkolla. Istuimme isolla porukalla Iguanassa, joka oli mielestäni oikein hieno ravintola silloin. Selitin innoissani jotain juttua jollekin juuri tapaamalleni helsinkiläistytölle, joka kuunteli hyvin intensiivisesti. Olin ihan mielissäni, että kerrankin tapaan ihmisen, jota todella kiinnostaa mitä minä sanon. Sitten ilmoitin, että menen käymään vessassa, johon uusi helsinkiläinen ystäväni hihkaisi, että tulethan sitten heti takaisin kun on niin ihanaa kuunnella miten sä puhut. Miten sä puhut. Häntä ei pätkääkään kiinnostanut mitä minä puhun, vain se miten lupsakasti se ulos pullahtaa.

En mennyt takaisin, vaan istuin mykkänä vastakkaisessa nurkassa koko loppuillan. No en varmaankaan istunut. En oikeasti muista mitä sitten tapahtui, todennäköisesti menin takaisin ja jatkoin selitystäni, mutta sen muistan, miten olin loukkaantunut olin siitä, että murteeni esineellistettiin.

Ja nyt minä teen samaa David Tennantille.

Olen kauhea tyyppi.


No, mutta tästä kaikesta huolimatta, How to Train Your Dragonit kuulostavat olevan aivan esimerkillisiä lastenromaaneja, jotka aion lukea suomeksi lapselleni ihan lähiaikoina. Ne kertovat Hiccup Horrendous Haddock III:sta, joka on viikinkiheimon päällikön poika, altavastaaja. Viikinkien initiaatioriitti on oman lohikäärmeen pyydystys. Hiccup onnistuu saamaan kiinni hampaattoman rääpäleen, jonka kanssa hän seikkailee. Toisessa osassa juoni liittyy esi-isämerirosvon aarteeseen, mutta mukana on edelleen tosi paljon lohikäärmeitä ja kohellusta.

Ja jos korvasi kaipaavat ihanaa skottia, näissä kirjoissa sitä piisaa. Monitahoinen hyväksyntä täältä päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti