perjantai 19. toukokuuta 2017

Spuuki Spaidermän ja raju nonna

Pirkko Saisio: Spuuki Spaidermän ja raju nonna
Siltala, 2017


Minulla on palvova suhde Pirkko Saision tuotantoon, ja vähän myös Pirkko Saisioon, koska hänen tuotantonsa usein kertoo Pirkko Saisiosta. Siksi heti tämänkin kirjan kimppuun hyökkäsin.

Kirja on päiväkirjanomainen anekdoottikokoelma Saision, eli nonnan, ja hänen tyttärenpoikansa, eli Spuuki Spaidermänin, yhteisistä hetkistä. Ilmeisesti anekdootit ovat alkaneet Saision facebook-päivityksistä, saaneet siellä suosiota ja sitten päätyneet kirjaan asti.

Ihan hauska pieni kirja tämä on. Lapsenlapsi on kerrassaan hauska tapaus, kuten tuon ikäiset tapaavat olla, ja Saisio nyt on aina ihana. Kirjassa kuvataan ihanasti laajennettua ydinperhettä, jossa isovanhemmat ottavat paljon vastuuta. Olen aina hieman (ja kun sanon hieman, tarkoitan että ihan helvetin) kateellinen ihmisille, joilla on isovanhempia lähellä valmiina osallistumaan perhe-elämään. Sujuuhan tämä näinkin, ei siinä mitään, mutta olisihan elämä aivan erilaista, jos olisi lähistöllä olisi muitakin turva-aikuisia kuin äiti ja isä. Minunkin lapsellani on ihastuttavat isovanhemmat, mutta valitettavasti he kaikki sijaitsevat varsin kaukana meistä.

No, mutta ei siitä sen enempää.

Pidin kirjasta kovasti, sen luki nopeasti, se hymyilytti ja naurattikin. Lisäksi sain vinkkejä touhuiluun oman viisivuotiaani kanssa, esimerkiksi omien lautapelien kehittely kuulostaa tosi hauskalta. Olen vähän huono touhuilemaan, nimittäin, kaikki inspiraatio on tervetullutta. En usko, että tästä kirjasta voi olla pitämättä, paitsi jos vihaa lapsia, isovanhempia, elämää ja nauramista. Sellaisille ihmisille tämä kirja ei sovi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti