perjantai 31. maaliskuuta 2017

Sausage Party

Conrad Vernon, Greg Tiernan, 2016


Pallas Kanelikakku löysi Sausage Partyn dvd-kotelon pari päivää sitten ja innostui.
- Voidaanko katsoa tämä yhdessä? hän kysyi.
- Ei voida! huusin keittiöstä. - Se ei ole lasten elokuva!
- Mutta tämä näyttää niin hassulta, Kanelikakku yritti ja tirskui vielä useita minuutteja elokuvakotelo kädessään.

Korostan heti, että Sausage Party on kaikkea muuta kuin lastenelokuva. Olen elämässäni havainnut, että monilla ihmisillä on sellainen käsitys, että piirretty elokuva on yhtä kuin lastenelokuva. Sehän on täysin väärä ja monin tavoin vaarallinen käsitys. Jos ei sen vertaa paneudu elokuvamaailmaan, ja sitten istuttaa taaperonsa telkkarin eteen katsomaan Tulikärpästen hautaa, Prinsessa Mononokea tai esimerkiksi tätä Sausage Partya, niin kyllä on traumaattinen lapsuus pienellä.

Sausage Party on erittäin hyvä aikuisten elokuva. Se kertoo nakista nimeltä Frank (Seth Rogen) ja sämpylästä nimeltä Brenda (Kristen Wiig), jotka odottavat kaupassa, että jumalat vievät heidät ihanaan tuonpuoleiseen, jossa Frank saa viimeinkin työntyä Brendan sisään ja kaikki on ihanaa. Ja ihminen todella poimiikin heidät ostoskoriinsa, mutta sitten käykin hullusti, kun he putoavat kärrystä. Alkaa vaarallinen matka halki supermarketin, jonka aikana Frank saa selville totuuden.

No siis. Sausage Party on hyvin tyypillinen Seth Rogen -elokuva. Hauska ja härski, pilveä poltellaan, James Franco tekee sivuosan. Elokuvassa on oikeastaan aika perinteinen lastenelokuvan juoni, mutta mukana on tosi paljon seksiä (lopun orgiakohtaus oli varsin hämmentävä), väkivaltaa ja huumeita. Koska olen suuri Seth Rogen -fani, pidin tästä elokuvasta erittäin paljon. Genressään tämä on erinomainen, mutta jos ei tykkää niin sitten ei tykkää, enkä minä sille mitään voi.

Luulen, että Pallas Kanelikakkukin on ihminen, joka tulee pitämään Sausage Partysta. Heti sitten kolmentoista vuoden kuluttua kun annan hänen sen katsoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti