lauantai 4. helmikuuta 2017

Bridget Jones - Vauvapäiväkirja

Helen Fielding: Bridget Jones - Vauvapäiväkirja
(Bridget Jones's Baby)
Suom. Annika Eräpuro
Otava 2016


Oi, rakkain Bridget, olet palannut, innostuin, ja varasin kirjan oitis.

Kun se viimein saapui, aloitin innokkaana lukemisen. Olin tosiaan Bridget Jonesin tarpeessa. Mutta kirjan alku takkusi. Luettuani parikymmentä sivua kirja unohtui reppuun ja mietin jo, että ehkä vain palautan sen kirjastoon ja luen jotain, mitä tekee mieli lukea. En jotenkin ollenkaan päässyt kärryille kirjan meininkiin ja Bridgetin touhutkin tuntuivat ihan epäuskottavilta.

Eilen sitten kaivoin illalla kirjan repun pohjalta ja ajattelin, että hyvä on Bridget, kaikkien näiden vuosien tähden, saat vielä yhden mahdollisuuden. Ja sitten minä istuinkin sohvannurkassa loppuillan, nauraa rätkätin ja välillä luin kummastuneen näköiselle Roscoelle pätkiä ääneen, kunnes kirja loppui. Oi Bridget, siellä sinä olit sitten kuitenkin alkukankeuden jälkeen.

Kirja on Bridgetin selitys pojalleen Billylle siitä, miten hän sai alkunsa. Se onkin melkoinen soppa, kun monenmoisen sekoilun, epävarmuuden ja delfiiniystävällisten vanhentuneiden kondomien takia on epäselvää, kuka on Bridgetin vauvan isä. Onko se ihanan jähmeä herra Darcy vai lipevän roisi Daniel Cleaver? Tietysti me kaikki edellisen Bridgetin päiväkirjan lukeneet tiedämme vastauksen, mutta ei sillä oikeastaan ole niin paljon väliäkään. Oli tosi kivaa seurata Bridgetin valmistautumista äidiksi.

Toivon tosi paljon, etteivät Bridget Jonesin päiväkirjat lopu koskaan. Ihanan lämmin ja myönteinen Bridget on hauskinta maailmassa. Tai kuten Daniel Cleaver Bridgetiä kuvaa, hän on "se mystinen, muhkurainen jouluaamun paketti, omituinen ja hieman epämuotoinen mutta..."

4 kommenttia:

 1. Jösses, olen jotenkin karsastanut kirjaa ajatuksen tasolla, mutta ehkä se pitäisi uskaltautua lukemaan. Mä tykkäsin kovin Mad about a boysta, vaikka nyt sattuneesta syystä aloitinkin sen parkumalla räkä poskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli isompia ongelmia Mad about a boyn kanssa, sen lähtötilanne oli niin erilainen, mutta on ihanaa huomata, että Bridget on aina Bridget. Olen tykännyt ihan kaikista Bridget Joneseista ja toivon saavani lisää.

   Poista
 2. Tämä pitäisi lukea. Bridget ♥ /Tiia

  VastaaPoista