maanantai 9. tammikuuta 2017

Black Mirror

Roscoe palaa usein bänditreeneistä (myöhään ja) mukanaan suosituksia Netflixiin. Tämäkin on sieltä.


Entä, jos päässäsi olisi siru, joka tallentaa kaiken tapahtuneen, ja voit katsoa kaiken uudelleen ja uudelleen? Entä, jos voisit tilata kuolleen rakkaasi postimyynnistä hänen digitaalisen jalanjälkensä perusteella? Entä, jos kaikilla olisi puhelimessa appis, jolla arvioidaan toisia ja arvioiden keskiarvo vaikuttaa ihan kaikkeen? Entä, jos joku kidnappaisi prinsessan ja vaatisi lunnaina, että pääministeri sekstaa sian kanssa suorassa tv-lähetyksessä?

Ilmeisesti vain Black Mirrorin kolmas kausi on Netflixin oma, joten päättelen, että sarja on siksi väärin päin tarjolla. Yleensä sarjat alkavat alusta, Black Mirror lähti kolmannesta kaudesta.

Tavallaan ei siinä mitään, koska Black Mirror on vähän niin kuin novellikokoelma. Jokainen jakso on yksittäinen tarina, joita yhdistää dystopinen luonne, modernin teknologian kritiikki ja yksi biisi, jota laulettiin kaikilla kausilla. Mutta sitten tavallaan taas oli vähän hassua, kun katsoi ensin kolmannen kauden ensimmäisen jakson, joka oli sarjan parhaita, ja sitten kun palasi ykköskauteen, joka kieltämättä näytti jokseenkin köpöltä verrattuna uusiin jaksoihin.

Sanoisinkin, että kannattaa ehdottomasti aloittaa ensimmäisestä kaudesta, koska vaikka alkujaksot ovat jonkin verran vanhentuneet, eikä niitä ole tehty kovin isolla rahalla, niiden tarinat ovat todella hyviä silti. Lisäksi ekalla ja tokalla kaudella on vain kolme jaksoa per kausi, kolmannellakin vain kuusi.

Black Mirror on siitä hankala sarja, ettei sitä oikein voinut ahmia montaa jaksoa kerrallaan. Jaksot olivat usein niin ahdistavia tai mietityttäviä, että tuntui hyvältä katsoa yksi jakso illassa.

Roscoen mielestä sarja käsitteli voimakkaasti myös totalitarismia, yksilön oikeuksien rajoittamista ja joukkovalvontaa. Nämä ovat kuulemma erittäin oleellisia teemoja juuri nyt Briteissä. Tämä meni itseltäni hieman ohi, vaikka nyt kun hän sen sanoi, niin niinhän se toki on.

Lopputulema: Katso tämä. Tämä on hyvä.

Nyt alamme katsoa seuraavaa bänditreeneissä suositeltua sarjaa. Taas olen vähän, että ei kyllä kiinnosta, niin kuin olin Black Mirrorinkin kanssa, mutta kyllä nyt on vain luotettava bändiin. Siellä kyllä tiedetään nämä Netflix-asiat.

2 kommenttia:

  1. Me ollaan katsottu tätä pari jaksoa, ja vaikka se on musta tavallaan tosi hyvä, tavallaan se on myös ihan jäätävän ahdistava. En ole oikein vieläkään päässyt yli pääministeri ja sika -jakson nöyryyttävyydestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelinkin, että tämä olis semmoinen, josta sinä tykkäät. Lupaan, että ainakin yksi jakso loppuu onnellisehkosti! Sitä kohti!

      Poista