perjantai 9. syyskuuta 2016

Huono karma

David Safier: Huono karma
(Mieses karma)
Suom. Tiina Hakala
Bazar 2012


Kim on menestynyt telkkarijuontaja, jolla ei ole aikaa perheelleen, kun pitää luoda uraa ja yrittää vikitellä komeaa kollegaa. Kim on juuri pettänyt miestään tyttärensä syntymäpäivänä, kun hänen päälleen putoaa avaruusaluksesta tippunut lavuaari. Hetken valon jälkeen Kim herää muurahaisena. Buddha avaa hänelle tilannetta, ja Kim päättää raivata tiensä takaisin perheensä luokse. Apuna hänellä on muurahaispesästä löytyvä myös muurahaisena elävä Casanova, jonka kanssa hän lähtee keräämään hyvää karmaa.

Luin joku aika sitten Safierin kirjan Happy family, joka oli muistaakseni ihan semikiva. Tämäkin kirja oli semmoinen ihan mukava. Idea oli hauska, tykkäsin erityisesti ajasta jonka Kim vietti marsuna, mutta aika paljon tästä olisi voinut tiivistää tarinan kärsimättä. Lukeminen oli tosi hidasta ja tökkivää kirjan puoliväliin asti, mikä ihmetytti, koska kyseessä oli kuitenkin hyvin kevyt kirja. Olin välillä jo jättää koko kirjan kesken. Lopun lukaisin vauhdikkaammin, mikä olikin tarinalle eduksi, eikä nyt harmita, että kulutin tähän aikaa. Ihan hauska kirja tämä on.

Lopuksi haluaisin vielä natkuttaa vähän tuosta kirjan kannen suuresta komeasta hurtasta. En tiedä paljon koirista, mutta sen verran sentään tiedän, että tuo ei ole beaglen pentu, jollaiseksi Kim jälleensyntyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti