perjantai 19. elokuuta 2016

Sex Criminals

Sex Criminals, Volume 1: One Weird Trick
Sex Criminals, Volume 2: Two Worlds, One Cop
Matt Fraction, Chip Zdarsky
Image Comics, 2014, 2015


Sain vinkin Sex Criminalsista työpaikan sarjakuvakoulutuksesta ajat sitten, mutta vasta nyt hoksasin varata sitä muutaman osan.

Idea on vinkeä. Suzie on kirjastotäti, ihan tavallinen nainen, jolla on jännä ominaisuus. Kun hän harrastaa seksiä, aika pysähtyy. Hän on oppinut elämään asian kanssa, mutta kun hän tapaa Jonin ja käy ilmi, että myös Jon osaa pysäyttää ajan, kaikki muuttuu. Pankki on viemässä Suzien kirjastoa ja Jon keksii, että kun nyt kerran osaa pysäyttää ajan, sitähän voisi vaikka käyttää hyväkseen esimerkiksi rahan hankinnassa.


Sex Criminals on oikeasti ihan tosi hyvä! Suzie on ihana, tietysti, olenhan itsekin kirjastolainen ja olen heti ihan in lööv kun joku toinenkin on, ja Jonkin on varsin kiva, roisi ja hyvin tehty hahmo. Tykkään kovasti tämän Zdarskyn piirrostyylistä ja tarinakin on yhtä aikaa riittävän vauhdikas, hauska, jännä ja silti syvä. Ja onhan tässä myös jonkun verran seksiä, aika paljon pornokuvastoa, mikä voi tietysti joitain lukijoita vierottaa, jos kohta toisia myös houkuttaa, mutta minusta se oli aika lailla sivujuonne kiinnostavan tarinan ympärillä.

Toisessa osassa keskitytään enemmän Jonin mielenterveysongelmiin ja ajanpysäytysjuoneen, eikä se näin ollen ollut ihan niin kiva kuin ensimmäinen osa, mutta keskivertoa parempi sarjis kuitenkin. Jäi kovasti kiinnostamaan, mitä kolmannessa osassa tapahtuu.

Tätä sarjaa jään seuraamaan! Kolmas osa heti tilaukseen!

2 kommenttia:

  1. Jes, idea tässä sarjassa on viehättävän pimeä ja ensimmäinen osa oli hyvä, kakkonen ei oikein vetänyt samaan tapaan mutta kyllä kiinnostaa miten tämä jatkuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittaa, että kolmososaa saa odotella, siihen oli kirjastossa oikein jono.

      Poista