keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

The Wild Things

Dave Eggers: The Wild Things
Lukija: Dion Graham
Recorded Books 2015


Kuunneltuani tämän äänikirjan olin hetken hieman hämilläni ja päätin lukea jotain arvioita selvittääkseni, olenko näkemyksineni ihan yksin.

Luin Patrick Nessin kirjoituksen The Guardianista ja Amanda Craigin kirjoituksen The Telegraphista.

Näyttää siltä, että he ovat samaa mieltä kanssani.

The Wild Things perustuu Maurice Sendakin nerokkaaseen lasten kuvakirjaan Where the Wild Things Are, eli suomeksi Hassut hurjat hirviöt, joka on meilläkin ollut etenkin Roscoen ja Pallas Kanelikakun yhteinen lempikirja, mutta olen sen itsekin useita kymmeniä kertoja lukenut, jopa niin, että osaan sen aika pitkälti ulkoa.

Jostain syystä Eggers on päättänyt, että on hyvä idea kirjoittaa samasta aiheesta pidempi kirja mitä ilmeisimmin isommille lapsille ja jopa aikuisille. Ja jostain syystä, ennen kuin aloin kuunnella äänikirjaa, kuvittelin minäkin, että kyseessä on hyvä idea.

No jaa. Voitte lukea vaikka Nessin ansiokkaan kirjoituksen, ei minun tarvitse tässä alkaa avata sitä miksi Eggersin idea oli typerä. Muutenkin, kun alkaa miettiä, miksi ihmeessä minä edes kirjoitan tätä blogia kun maailmassa on Patrick Ness, ja monia muita, jotka osaavat ja viitsivät kirjoittaa paljon paremmin kuin minä. Tai siis, tiedän, että on asioita, jotka minä kirjoitan parhaiten, mutta niitä asioita on vähän, eivätkä ne mitä ilmeisimmin kuulu kirja-arvioiden piiriin.

Niin että lukekaa Hassut hurjat hirviöt ja katsokaa vaikka aivan kelpo leffa, jota myös tämä Eggers on ollut kirjoittamassa, ja johon tämä kirja muuten perustuu, mutta älkää haaskatko aikaa tämän kirjan lukemiseen.

Koska kirjan kuuntelu oli jokseenkin nihkeää, äänikirjaharrastus oli hetken kokonaan tauolla, mutta nyt aion kuunnella jotain varmasti vetävää. Ehkäpä vähän aina mainiota Rainbow Rowellia tai jo aiemmin useampaan kertaan mainittua Patrick Nessiä, jonka arvostelukykyyn aloin juuri tänään luottaa hurjasti. Tai jos on jotain muutan superhyvää suositella, olen kuulolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti