lauantai 23. heinäkuuta 2016

Mad Max: Fury Road

George Miller 2015

Kuva

- Katsotaanko Orange is The New Blackia? kysyin toiveikkaana.
- Ei! Vaan sinä katsot uuden Mad Maxin! käski Roscoe.

Hän on itse nähnyt sen aikoinaan elokuvissa. Tiedättekö muuten, mikä on ärsyttävää? Voin kertoa. Elokuvan katsominen sellaisen ihmisen kanssa, joka on nähnyt sen jo elokuvissa. Jos on jo nähnyt elokuvan, on pakko koko ajan vaivihkaa tiedottaa sitä. Esimerkiksi näin:

- Oijoi, Furiosa! Furiosa on niin siisti!
- Tuossa on tuo jäbä, tuo Skins-jäbä, tämä on sen isoin rooli tähän asti!
- Furiosa! Furiosa on ihan mahtava!
- Tuo pahis on niin pahis!
- Furiosa! Tuo on niin siistiä kun se maalaa tuon naamansa!

Tämä kaikki ehkä vaikutti hieman elokuvakokemukseeni, mutta siitä huolimatta uusi Mad Max oli jyristely vailla vertaa. Puolivälissä henkäisin, että tuleeko tässä missään vaiheessa suvantoa, johon Roscoe innoissaan, että jossain vaiheessa taisi olla kolmen minuutin hiljaisempi hetki.

Elokuvassa siis töristellään tulevaisuuden aavikolla ihan jäätävää kyytiä pahista karkuun. Eikä siinä sen kummempaa. Pahis oli pelottava, paljon hienoja yksityiskohtia, kaikin puolin visuaalisesti upea elokuva, jossa ei ollut hetkeäkään tyhjää.

Siinä olen vähän eri mieltä, että minusta Furiosa oli kyllä kiinnostava hahmo, mutta hän näytti vähän liian lempeältä. Tuntui vähän vaikealta uskoa, että noin leppoisa ihminen nousisi niin korkeaan asemaan.

Lopuksi haluaisin kertoa, että elokuvan aikana ymmärsin, milloin olen onnellisimmillani. Silloin, kun katson Roscoen kanssa kesäyössä Mad Maxia, juon kaljaa ja neulon. En tiedä mikä voisi olla parempaa!

4 kommenttia:

 1. Katsoin tätä leffaa jonkin matkaa mutta hyydyin. Ehkä tämä vaatiikin kohdallani hyvää seuraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä! Elokuvaseura voi olla merkittävä asia.

   Poista
 2. Se on kyllä maailmassa parasta kun löytää rinnalleen ihmisen jonka kanssa kuluttaa populaarikulttuuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Yhteinen populaarikulttuurimaku on tosi iso asia, varsinkin, jos populaarikulttuuri ja kaikki muukin kulttuuri on iso asia elämässä, niin kuin minulle on.

   Poista