sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kaukana maailman menosta

(Far from the Madding Crowd)
Thomas Vinterberg 2015

Kuva

Roscoe lähti humputtelemaan ja minä ajattelin, että nyt on oiva ilta pitää sadetta, neuloa ja katsoa vähän romantillista draamaa ihan keskenäni.

1870-luvulla elää neiti Bathsheba Everdene, joka on itsellinen nainen, eikä halua mitään äijiä riesakseen. Hän perii setänsä suuren maatilan ja päättää näyttää kaikille miten hommat hoidetaan. Lopulta Bathsheban kintereillä on kolme kosijaa. On komea ja hyvä herra Oak, joka on menettänyt omaisuutensa kaikkien lampaitten hypättyä rotkoon (!!), on iäkkäämpi herra Boldwood, jonka Bathsheba huvikseen kieputtaa rakkauden pauloihin, on viiksekäs armeijajäbä herra Troy, joka näyttää Bathsheballe miten pussaillaan.

Olin melko hämmästynyt, miten voimakas naishahmo on kirjoitettu 1800-luvulla. Huhhelihuijaa Bathsheba, ajattelin välillä, eihän nyt noin voi käyttäytyä! Ja sitten samalla kuitenkin hurrasin, että verta pakkiin, Bathsheba!

Varasin elokuvan kirjastosta mitä todennäköisimmin siksi, että sen on ohjannut loistava Thomas Vinterberg, mutta en muistanut koko asiaa ennen kuin nyt kun guuglailin leffaa. Ei tämä nyt ihan vertaannu Juhliin, Jahtiin tai Submarinoon, mutta oli tämä ihan kelpo romanttinen pukudraama. Pidän kyllä sellaisistakin, missä neidot istuksivat kamareissaan odottelemassa herrojen visiittejä ja ikävissään taivaltavat nummilla, mutta välillä on ihan virkistävää katsella tarinaa neidosta, joka näyttää herroille miten asiat on. Lisäksi elokuvan maisemat Englannin maaseudulla olivat kerrassaan upeat.

Ihan hyvä ilta siis. Pallas Kanelikakun neuletakin toinen etukappalekin edistyi melkein kymmenen senttiä, kyllä siitä vielä syksyksi jonkinlainen pukine saadaan aikaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti