perjantai 10. kesäkuuta 2016

Storm Sisters: The Sinking World

Mintie Das: Storm Sisters: The Sinking World
(Storm Sisters #1)
Rovio Books, 2016


(Kirja on ilmestynyt suomeksi nimellä Storm Sisters: Kuohuva maailma, Tammi 2016, mutta minä luin englanninkielisen version, joka ilmestyi ihan vasta.)


Kerron heti aluksi, että Mintie on ystäväni, joten tämä ei edes yritä teeskennellä olevansa objektiivinen kirja-arvio. Tosin, eivät yritä muutkaan kirjoitukseni sellaista olla, mutta silti. Joka kerta minua pelottaa aloittaa ystävän kirjoittama kirja, mutta onneksi tälläkin kertaa sai heti ensi sivuilla huokaista helpotuksesta, koska kirja on erinomainen.

Sain Storm Sistersin viimeisen kässäriversion Mintieltä ennen kuin kirja ilmestyi, mutta koska luin sitä tabletista, lukeminen kesti koko elämän. Aluksi ahmin kirjaa puoliväliin, mutta sitten se jotenkin jäi, koska tabletista lukeminen oli niin ärsyttävää. Tällä viikolla päätin, että nyt jumankeikari, nyt vetäisen sen loppuun, ja niin minä vetäisin.

Storm Sisters on YA-kirjasarja teini-ikäisten tyttömerirosvojen joukkiosta. Loistava idea! Juoni on monipolvinen ja jännittävä, mukana on salajuonia, prinsessa, takaa-ajoja, poikamerirosvoja ja vaikka mitä ihmeellistä.

Kirja on melko väkivaltainen, on kidutusta ja taisteluita, mikä hieman hätkäytti. Minusta oli mahtavaa, että tytöt todella ovat väkivaltaisia ja epärehellisiä, koska muu olisi ihan lällyä. Tytöt ovat kostamassa perheidensä kuolemaa, taistelevat vapautensa puolesta, eikä siinä keinoja kaihdeta.

Parasta kirjassa oli poikkeuksellisen rehevä ja herkullinen kieli. Kaikki maut, värit, tuoksut tuntuivat voimakkaina. Ihailen kovasti moista.

On ollut aivan älyttömän inspiroivaa seurata tämän kirjan syntyprosessia. Mintie on uskomaton tyyppi, en ole koskaan tavannut ketään sellaista kuin hän. Kirjoittajana minulle on ollut todella tärkeää, että on ystävä, joka suhtautuu kirjoittamiseen ihan eri tavalla kuin minä. Tai ei ehkä kirjoittamiseen, siihen suhtaudumme varmaankin aika samoin, mutta kaikkeen sen ympärillä. Olen oppinut Mintieltä paljon suhtautumisesta markkinointiin ja muuhun kirjojen ympärillä pyörivään, mutta paljon on vielä opittavaa. Mintie on käsittämättömän kunnianhimoinen, ahkera, solidaarinen, antelias, lämmin ja ihana, hän puskee eteenpäin kaikkia muitakin lähellään älyttömällä tarmolla ja suurella sydämellä. Ja lisäksi hän tekee niin hyvää ruokaa, että lähtee taju, en ole saanut missään niin hyvää dhalia kuin Mintien luona.

Joten kiitos paljon tästä kirjasta, odotan jo kovasti toista osaa, koska tämä ensimmäinen jäi melkoiseen cliffhangeriin. Sen aion kuitenkin lukea kirjakirjana, että saan kirjan luettua jotakuinkin järkevässä ajassa.

2 kommenttia:

  1. "Minusta oli mahtavaa, että tytöt todella ovat väkivaltaisia ja epärehellisiä, koska muu olisi ihan lällyä." Jes! Kuulostaa juuri siltä mitä haluaisin lukea! Yleensä YA-kirjoissa naispäähenkilö on liian puhtoinen ja vaikka kirjan maailman kamaluutta kuinka kauhisteltaisiin sitä ei juuri näytetä, mutta tämä kirja lienee poikkeus ja odotan innolla tämän kirjan lukemista. Tyttömerirosvot ovat muutenkin alikäytetty idea. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tytöt olivat varsin omatoimisia ja heillä oli kaikilla erilaiset vahvuudet ja aseet. He olivat mukavan erilaisia hahmoja kaikki. Erityisesti tykkäsin nuorimmasta Ingelasta, joka oli ihan holtiton riiviö.

      Poista