lauantai 11. kesäkuuta 2016

Lastenleffoista ja mahataudista

Taloudessamme on pitkästä aikaa kärsitty mahataudista. Olemme olleet siinä mielessä onnekkaita, että koko Pallas Kanelikakun lapsuuden aikana hänellä on ollut tähän mennessä kolme mahatautia ja tämä oli ensimmäinen, joka on saatu päiväkodista. Tosi hyvää tuuria. Nyt vain odotellaan, milloin minä ja/tai Roscoe alamme oksentaa. Odotellessa ollaan hyödynnetty tätä harvinaista mahdollisuutta herkuttelemalla, nyt kun mitä todennäköisimmin ne eivät kuitenkaan ehdi imeytyä. Lisäksi olisi tosi kätevää, jos onnistuisi järjestämään itselleen ällötyksen esimerkiksi sipseihin, niin ettei niitä tekisi ikinä enää mieli, kuten usein käy sellaisille ruuille, mitä on viimeksi syönyt ennen oksennustautia.

Onpa tämä ihastuttava bloggaus. Joka tapauksessa, täällä on yllämainitusta syystä katsottu lastenleffoja. Niitä oli ehtinyt kertyä odottamaan, kun on ollut niin paljon muuta puuhaa, nätit ilmat ja mitä kaikkea.


BIG HERO 6
Don Hall, Chris Williams, 2014

Kuva

Big Hero 6 oli kerrassaan erittäin hyvä elokuva. Katsoimme koko perhe innoissamme. En ehkä suosittelisi näyttämään tätä kovin pienille, ikäraja on syystä seitsemän, mutta koska tunnen Kanelikakun, uskalsimme katsoa leffan yhdessä.

Leffa kertoo lapsinerosta, Hiro Hamadasta, joka rakentaa robotteja. Hiro on aika hukassa. Hänen isoveljensä Tadashi työskentelee robotiikan laboratoriossa, jonne hän vie Hiron tutustumaan. Tadashi on rakentanut ihanan palleroisen sairaanhoitorobotin, Baymaxin. Sitten Tadashi kuolee räjähdyksessä ja ainoa mitä Hirolle jää, on Baymax ja Tadashin persoonalliset laboratoriotyökaverit.

Pidin leffasta kokonaisuudessaan tosi paljon, se oli hauska ja jännä, mutta erityisesti pidin kahdesta asiasta. Ensimmäinen on tieteen ja koulutuksen merkityksen korostaminen. Oli kivaa, että kaikki päähenkilöt olivat viimeisen päälle tiedenörttejä. Toinen mahtava juttu oli elokuvan sijoittuminen kuvitteelliseen San Fransokyon kaupunkiin, joka oli nähdäkseni sekoitus San Franciscoa ja Tokiota. Tosi hienoa! Leffa oli älyttömän hienosti tehty, mutta erityisesti kaupungin visualisointi ilahdutti.

Hoen tätä aina, kun katson hyviä lastenelokuvia, mutta on se vain oikeasti tosi mahtavaa elää lapsiperhe-elämää tällaisena aikana, kun on tarjolla näin hyviä elokuvia koko perheelle.


AARREPLANEETTA
Ron Clements, John Musker, 2002

Kuva

Aarreplaneetasta tosiaan huomasi, että se on 12 vuotta vanhempi kuin Big Hero 6. Aika paljon on kehitys kehittynyt lyhyessä ajassa. Tämäkin on kielletty alle seitsemänvuotiailta, mikä on nähdäkseni ihan sopiva ikäraja. Leffa oli välillä aika mörkki.

Aarreplaneetta on aika tyypillisen Disney-leffan näköinen. Se perustuu R. L. Stevensonin Aarresaareen, mutta sijoittuu ihmeelliseen maailmaan, jossa seilataan laivoilla avaruudessa ja osa porukasta on erikoisia eläinihmisiä. Tai ehkä Aarresaaressakin on eläinihmisiä, en tiedä kun en ole sitä lukenut, mutta olen käsittänyt, että se sijoittuu saareen, eikä planeetalle. Joka tapauksessa, kaikessa epäonnistuva Jim löytää kartan ihmeelliselle aarreplaneetalle ja sinne lähdetään.

Minusta elokuva oli aika synkkä ja tylsä. Myönteistä oli elokuvan pahiksen moniulotteisuus. Oli kivaa, että hän oli yhtä aikaa hyvä ja paha, niin kuin oikeatkin ihmiset usein ovat. Paljon muuta myönteistä en tästä keksikään. Pallas Kanelikakun mielestä sen sijaan elokuva oli oikein hyvä, etenkin Jimin kannoilla pyörivä muodonmuuttajamöykky, joka Kanelikakun mielestä oli hauska koska näytti oksennukselta. Sopi vissiin teemaan.

Mutta tulipahan tämäkin katsottua, puolella silmällä, samalla kun neuloin.

2 kommenttia:

 1. Big Hero 6 on ihana! Keskimmäinen lapsi sai sen lahjaksi kummiltaan silloin joskus tuoreeltaan ja me katsottiin se noin puoli toista kertaa päivässä viikon ajan. Baymax on kertakaikkisen hellyttävä ja itkin aika paljon etenkin lopussa.

  (Mutta mitään elokuvaa kattoessa en ole itkenyt niin paljon kuin sillon kun näin ekan kerran Up! Kohti korkeuksia.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voi herranjestas sitä Uppia. Huh huh. Roscoen kyynelistä ei meinaa tulla loppua sen elokuvan kanssa.

   Poista