perjantai 27. toukokuuta 2016

While We're Young

Noah Baumbach, 2014

Kuva

Tämä elokuva kertoo keski-ikäisestä lapsettomasta pariskunnasta, Joshista ja Corneliasta, jotka ystävystyvät nuoren pariskunnan, Jamien ja Darbyn, kanssa. Heidän omanikäisensä ystävät elävät perhe-elämää, kun taas Jamie ja Darby ovat jänniä ja meneviä, jakavat kaiken ja ovat ihmeellisen vapaita.

Myönnän myönnän, halusin nähdä tämän elokuvan vain ja ainoastaan siksi, että Jamieta näyttelee ihana Adam Driver. Hän näyttelee aika lailla samanlaista tyyppiä tässä kuin Girlsissä ja vaikkapa elokuvassa This Is Where I Leave You, mutta mitäpä tuosta, se tyyppi on mainio. Olisi kyllä joskus hauskaa nähdä hänet jossain ihan erilaisessa roolissa. No joo, olihan se Kylo Ren, mutta jos vielä joku ihan muunlainen tyyppi, joku herkkä ja ujo vaikka.

Ja sitten itse elokuvasta voisi sanoa vaikka semmoista, että se oli oikein mukava. Ei jääne mieleen kummittelemaan, mutta viihdytti hyvin sen 97 minuuttia, jonka kesti. Hymyilytti ja mietitytti. Alan itse olla lähempänä Joshin ja Cornelian ikää kuin Jamien ja Darbyn, tai oikeastaan olen ehkä heidän välissään, mutta silti, huomaan, että koen olevani jo aika lailla ulkona nuorisomeiningistä ja lähestyä todellista keski-ikää. Se on viime aikoina mietityttänyt, väistämättä kadotettu nuoruus.

Nyt kun katselin herra ohjaaja ja käsikirjoittaja Baumbachin muita töitä, huomaan, että olen pitänyt kovasti kaikista näkemistäni, kuten Frances Hasta ja The Squid and the Whalesta. Hän näyttää tehneen yhteistyötä suosikkini Wes Andersonin kanssa. Pitääpä seurata tarkemmin hänen puuhiaan, nimi herätti kyllä myönteisen assosiaation, mutta aiemmin en ole häntä kovin tarkkaan pannut merkille.

2 kommenttia:

  1. Mutta Ben Stiller. Se on meikälle niin nöy että hyllyyn ois jäänyt tämä leffa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I hear you, mutta Roscoe totesi leffaa katsoessaan jotain sen suuntaista, että tässä Stiller oli huomattavan vähän ärsyttävä. Ehkä Adam Driverin ihanuus kumoaa Stillerin ärsyttävyyden?

      Poista