sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Leviathan

Andrey Zvyagintsev, 2014

Kuva

"Mitä me tästä Leviathanista nyt ollaan mieltä?"

"No se oli semmoinen, mikä se on se sana, todenmakuinen? Ei, ei todenmakuinen, vaan mikä se on kun sanotaan draamoista?"

"Elämänmakuinen?"

"Ehkä. Joo. Elämänmakuinen! Kun minähän tietysti katsoin sitä käsikirjoitus edellä, kun se voitti sillä Cannesin, niin oli aika erikoinen juoni kyllä. Se oli juonellisesti semmoinen elämänmakuinen, lähdettiin rakentamaan tosi hienosti semmoista mies vastaan yhteiskunta -juttua, mutta sitten siihen tuli koko elämä tielle, ja niin se levahti koko homma ihan käsiin. Ei näe tuommoisia kovin usein."

"Tykkäsitkö sinä siitä?"

"Kyllä minä sitten lopulta ihan tykkäsin. Mutta en minä sitä kahden viikon päästä muista, paitsi mahtavan valaan luurangon ja Philip Glassin musiikin."

"Sinähän tosiaan tunnistit heti, että se on Philip Glassin musiikki nyt."

"Niin, kymmenen sekuntia ehti kulua kun tunnistin. Ja erityisesti haluan huomauttaa, etten edes tuntenut sitä biisiä vaan tunnistin muuten vain."

"Kun sinä oot niin taitava."

"Tunnistin hänen sävellystyylinsä."

"Sinä sanoit elokuvan aikana, ettet tykännyt kenestäkään hahmosta."

"Ne oli niin vastenmielisiä, kun ne oli koko elokuvan ajan kaikki kännissä."

"Mutta Venäjällähän se viinan juonti on vissiin tuollaista."

"Riippuu varmaan paljon tyypistä onko vaiko eikö."

"Minusta siinä oli hienointa ne maisemat ja se ihana rapistunut talo. Ja valaan luuranko. Ja minä kyllä tykkäsin kaikista niistä hahmoistakin, vaikka ne olikin kännissä. Kaikki. Koko ajan. Ne oli niin ihmisiä siinä kännissäänkin. Tosin, jos olisin tiennyt, että tarina on tuollainen tragedia, en olis varmaan halunnut katsoa koko elokuvaa, mutta nyt olen ihan tyytyväinen, että katsoin. Oletko sinä tyytyväinen, että katsoit tuon elokuvan?"

"Silleen semisti. Mutta olisin mieluummin pelannut Metal Gear Solid vitosta."

"Minulla oli silleen kätevä, että minäkin olisin mieluummin neulonut kuin katsonut tämän elokuvan, mutta minä pystyin neulomaan samaan aikaan."

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Neulominen on parasta mitä voi tehdä tikut kädessä! Parempaa kuin sushi!

      Poista
  2. Mä niin innostun sun näkökulmista, että aina haluan kovasti lukea/katsoa bloggaamaasi riippumatta siitä, tykkäsitkö. Että kiitos! Kaivan tämänkin jostain.

    VastaaPoista