perjantai 5. helmikuuta 2016

This One Summer

Jillian Tamaki, Marion Tamaki: This One Summer
First Second Books, 2014


This One Summer osui eilen silmääni järjestellessäni kirjaston palautushyllyä ja keräsin sen oitis talteen. Aloitin lukemisen ruokatauolla, jatkoin kotona illalla ja viimeistelin tänään ennen iltavuoroa. On ollut vähän semmoinen olo, että lukeminen ei suju, jolloin hyvä sarjakuva on paikallaan. Niitä lukee nopeasti ja tulee oikein mukava tekemisen meininki lukuhommiin.

Sarjakuvaromaani kertoo Rosesta, joka tulee perheensä kanssa viettämään kesää mökille. Viereisessä mökissä asuu vuotta nuorempi Windy. Yhdessä tytöt hengaavat rannalla ja pyörivät läheisessä kaupassa, jonka myyjä Dunc on jotenkin vähän ihana, ja vuokraa heille 80-luvun kauhuleffoja.

Tärkeintä tarinassa oli Rosen ja Windyn suhde, tyttöily ja hölmöily, mutta myös Rosen vanhempien tulehtunut suhde ja Duncin hankala suhde tyttöystäväänsä, joita tytöt salaa seuraavat, vaikkeivät oikein ymmärräkään mistä on kyse.

Kirja oli piirretty oikein miellyttävästi, välillä suorastaan taiturimaisesti. Tykkäsin myös siniharmaasta värimaailmasta. Kaunis kirja, huolisin omaankin hyllyyn.

Kaikkinensa oikein hyvä sarjakuva. Ei valittamista. Tai no, vähän voisin valittaa siitä, että Rosen äiti oli jokseenkin rasittava tyyppi, jonka käytöstä en ymmärtänyt yhtään, mutta toisaalta, minulla ei olekaan kokemusta sellaisista asioista, joita äiti kävi läpi. Äidistä huolimatta aion ehdottomasti pysyä kärryillä näiden Tamakin serkusten tuotannosta jatkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti