perjantai 19. helmikuuta 2016

Sarjoja, joita olen katsonut televiissiosta

"Mitä sinä katsot telkkarista, Siina?" minulta kysytään usein. No ei kysytä, mutta leikitään, että kysyttäisiin. Ja sitten minä vastaisin, että en minä oikeastaan katso enää nykyisin telkkarista paljon muuta kuin Pikku kakkosta, mutta sen sijaan Netflixistä, Yle Areenasta ja dvd:ltä katson paljonkin tv-sarjoja. Ja jos ne kerran teitä niin kiinnostavat, no hyvä on, eivät ehkä kiinnosta, mutta voin silti kertoa mitä viimeaikaisista sarjoista on jäänyt mielen päälle.Jessica Jonesista minulle vinkkasi työtoveri, jolla on monissa asioissa varsin samanlainen maku kuin minulla. "Se on Daredevilin sisarsarja", hän kertoi, ja minä olin, että fnjääh, minulle Daredevil oli vähän liian väkivaltainen, että enpä tiedä haluanko enempää sen kaltaista. Päätimme kotona kuitenkin kokeilla, olenhan kuitenkin supersankarijuttujen perään. Jessica Jones on yksityisetsivä, jolla on paljon ongelmia, joista alkoholi ei ole pienin, mutta ei todellakaan suurin. Jessica on mahtava päähenkilö, pidän hirveästi siitä, ettei naispäähenkilön tarvitse olla kunnollinen ja tunnollinen, vaan hän saa olla ihminen. Niin kuin Jessica on. Jessica Jones on supersankarisarja, mutta toisaalta myös aika hieno kuvaus traumatisoidusta ihmisestä. Pidin kovasti! Tosin, ei tätäkään mitenkään väkivallattomaksi voi väittää. Odotan kovasti seuraavaa tuotantokautta.Silicon Valley on sitcom-sarja Richardista, joka keksii mullistavan idean ja alkaa kehittää firmaansa Pied Piperia. Tutustuimme sarjaan, koska Roscoen ystävä oli väittänyt, että Richard on ihan kuin Roscoe. En kyllä voi tätä vahvistaa, Roscoe on paljon komeampi eikä yhtään niin nössö kuin Richard, mutta ymmärrän kyllä mihin ystävä viittasi. En tiedä onko Silicon Valley mistään kotoisin, ellei ole jonkinlaista kosketusta start up -maailmaan, mutta meillä on viihdytty tämän seurassa varsin hyvin.Making a Murderer on paljon kohuttu ja kehuttu, hitaasti etenevä dokumenttisarja oikeudenkäynnistä. Siitä ei oikeastaan kannata kertoa juuri mitään, jos joku haluaa sen katsoa, eikä missään nimessä kannata guuglata, koska menee koko katsomisen ilo. Varmaan eniten se kertoo amerikkalaisesta oikeusjärjestelmästä, ihmisistä, kostonhimosta ja eriarvoisuudesta. Parasta tässä sarjassa oli se, etten pitkään pitkään aikaan ole ollut mistään sarjasta näin tohkeissani, en olisi millään malttanut odottaa, että tulee taas ilta ja pääsen oikeussaliin. Näin jälkikäteen sanoisin, että se tohkeilu olikin parasta koko sarjassa. Jäljelle jäi vähän tahmainen olo, niin kuin olisi tirkistellyt, ja lisäksi sellainen olo, että minua on huijattu. En ole yhtään varma kerrottiinko dokumentissa kaikki mitä olisi pitänyt ja tuntuu, että minua johdateltiin ajattelemaan tietyllä tavalla. En oikein tiedä haluanko tätä kenellekään suositella, mutta olihan se kuitenkin jollain tavalla tunteisiin menevä kokemus, josta tosi monet ovat juuri nyt innoissaan.

Jännän Making a Murdererista teki myös samainen työtoveri, joka vinkkasi Jessica Jonesista. Hän ei ollut nähnyt sarjaa, mutta muisteli lukeneensa siitä ja hölötti jotain juonenkäänteitä ääneen. Olin ihan, että älä nyt spoilaa, johon hän, että ehkä hän muistaakin ihan väärin tai ehkä se oli joku ihan eri sarja mistä hän luki. Sitten koko ajan odotin, että hänen juonenkäänteensä tulevat, ne tuntuivat kovin kaukaisilta lähtötilanteesta katsoen, mutta toisaalta sarjassa oli sellaista tunnelmaa, että mitä tahansa voi tapahtua. Ehkäpä juuri siksi sarja oli minusta vähän antikliimaksi, kun työtoveri oli tosiaan lukenut jostain ihan muusta sarjasta, eikä Making a Murdererissa käynyt sinne päinkään kuin hän väitti. Ei pitäisi ikinä puhua mistään sarjoista mitään kenenkään kanssa!

Sellaista on tullut viime aikoina katsottua. Mitäs ite? Onko esimerkiksi Netflixissä juuri nyt jotain ihan parasta uutta? Kerro heti mulle!

7 kommenttia:

 1. New Girl - aivoton ja kököhkö mutta aivoja nollaava sarja täynnä ärsyttäviä hahmoja. Ei ehkä maailman paras myyntipuhe mutta katson silti jo kolmatta kautta. Ehkä se tuo kepeyttä syvällisille ajatuksilleni. Krhmn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen katsonut New Girliä pari kautta. Se oli silloin kun ei ollut vielä lasta ja oli loputtomasti aikaa. Sitten se jotenkin jäi, en tiedä miksi. Se oli kyllä ihan hyvä, muistaakseni.

   Poista
 2. Mulle jäi alkuhehkutusteni jälkeen semmonen olo, että Jessica Jonesin ykköskaudesta olisi voitu leikata viitisen jaksoa pois. Nyt on yksi tai kaksi vielä katsomatta, eikä enää oikein huvita. Tuntuu jankkaamiselta melkein jo.

  Jessican epäkunnollisesta elämästä pidän minäkin ihan hurjasti. Mitä hienoin roolimalli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmaan oikeassa, luulen että olisin yhtynyt näkemykseesi katsomisvaiheessa, mutta jotenkin minusta sarja kuitenkin päättyi sen verran hyvin, että lopullinen mielikuva on lähes pelkästään myönteinen. Tosin, katsottiin Jessica Jones aikamoista haipakkaa, joten sekin saattoi vaikuttaa siihen, ettei tuntunut liian jankkaavalta.

   Poista
  2. Mutta kerropa mitä tykkäsit sitten kun saat sarjan loppuun!

   Poista
 3. Silicon Valleylle ääni! Ootan kolmatta kautta jo ihan malttamattomana :D Eka kausi oli musta aika kamala. Erlich oli NIIIIIIN raivostuttava hahmo, että en meinannu kestää katsoa koko sarjaa sen takia. Toka kausi oli yhtäkkiä ihan hulvaton ja en meinannut kestää laittaa telkkaria kiinni ollenkaan!

  Nyt just otan kiinni Suitsin vitoskautta. Täällä jenkeissä pyörii sellanen laulu-sitcom kuin Crazy Ex-girlfriend, joka on aika mainio, mutta kanssa kököhkö (kuten New Girls). Mutta siinä on hyviä laulajia ja kyllä mun tekee mieli katsoa aina kun uusi jakso on tullut.

  Sitten tietty Big Bang Theoryt tulee katsottua.

  Mä kaipaisin kauheasti jotain hyvää scifiä, johon koukuttua. Mietin tota Jessica Jonesia, mutta en oo vielä alottanut. Ja sen perusteella mitä oon siitä kuullut, se ei oo ehkä ihan niin huikea katseluelämys.. Tosin ei telkkarisarjan nyt siis tarviikaan olla, kunhan on sopivasti koukuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mäkin olin ekan kauden, että mmmmmiksi joka sarjassa pitää olla tämmöinen rasittava hahmo, jota vihaa, ja nyt toisen kauden jälkeen Erlich on minusta paras hahmo ikinä!

   Kyllä minusta Jessica Jonesia voi hyvillä mielin suositella. Oli oikein mainio.

   Poista