maanantai 8. helmikuuta 2016

Jurassic World

Colin Trevorrow, 2015

Kuva

Olin aivan kohtuuttoman tohkeissani 90-luvulla Jurassic Parkista. Luin kirjan ja katsoin elokuvan monta kertaa ja minusta se oli ihan parasta taidetta.

Innostukseni on sittemmin hieman laantunut, enkä rynnistänyt jonon kärjessä elokuviin katsomaan Jurassic Worldia. Huomasin kuitenkin, että sen pääosassa on Chris Pratt, joka on mielestäni sangen ihastuttava, joten varasin elokuvan kirjastosta.

Ihastelin Chris Prattia elokuvan aikana oikein ääneenkin. Minusta on hauskaa, että niin tavallisen näköisestä jätkästä on tullut niin suuri tähti.
"Mutta on tuo minusta komeampi kuin se mikä se on se leuaton äijä", Roscoe kommentoi.
"Ai Channing Tatum?" arvasin.
"Ei kun se Hangover-tyyppi."
"Ai Bradley Cooper?"
"Niin se!"
No jaa. Enpä tiiä. Kaikki ovat kauniita ihmisiä omalla persoonallisella tavallaan, toisella on leuka, toisella kauniit silmät, sellaista se on se elämä, tasan ei käy onnen lahjat.

Siitä elokuvasta piti vielä jotain sanoa. Sehän oli vähän niin kuin Jurassic Park, mutta isompi. Nyt oli kehitetty ihan uudenlainen ihmisen luoma dinosaurus, jossa oli osia vähän vaikka mistä, ja sitten se yllättäen pääsee luikahtamaan karkuun! Mukana on tietenkin velociraptoreita ja tyrannosaurus rex ja lentoliskoja ja pakokauhua ja silleen. Yllättävän veristä ja raakaa oli meininki, ei mikään lastenleffa tosiaan, mutta sehän oli oikein kivaa. Loppukahakkakin oli ihan tyydyttävä.

Roscoe järki-ihmisenä oli hieman pöyristynyt, kun päätähdet yhtäkkiä kesken suurimman mylläkän hyökkäsivät suuteloimaan toisiaan.
"Mitä ihmettä ne nyt!" hän huusi.
"Ehkä niille tuli semmoinen olo, että nyt tai ei koskaan", yritin selittää.
"No kyllä minä sanoisin, että koeta nyt jumalauta käyttäytyä, ihmisiä kuolee ympärillä!" Roscoe puuskahti tuohtuneena.

Itse olin eniten pöyristynyt siitä, että naispuolinen päähenkilö klipsutteli koko elokuvan ajan kymmenen sentin koroissa. Viidakossa. Dinosaurusten seassa. Tuli mieleen, että olisko ollut melkein nopeampaa juosta ihan vaikka paljain varpain, mutta ihan miten vain, meitä on moneen junaan kenkäasioissakin. Itse en pysy pystyssä edes lenkkareilla, mutta tämä superihminen juoksee kilpaa dinosaurusten kanssa korkkareissa. Siksi minä olen töissä kirjastossa ja hän, öm, näyttelijä.

Ja siitä Chris Prattista vielä. Hän on tosi hauska somessa, jos on seurattavista puutos niin suosittelen häntä.

2 kommenttia:

 1. Ah, nää sinun/teidän leffa-arviot on aina parasta. Voisin vaikka houkutella siipan katsomaan tätä mun kanssa ja sen kirjankin voisi lukea, Chris Prattkin on aika ihku. Niin ja se Turistikin on lainaamatta, no, joka tapauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mutta täytyy sanoa, että jos pitäis valita katsooko Turistin vai tämän niin kyllä ehdottomasti kehottaisin valitsemaan Turistin.

   Poista