maanantai 4. tammikuuta 2016

This Is Where I Leave You

Shawn Levy, 2014

Kuva

Luin Jonathan Tropperin kirjan Seitsemän sietämättömän pitkää päivää muutama vuosi sitten, varmaankin ennen tämän blogin perustamista, koska täältä ei löydy kirjasta mitään merkintää. En minä kaikista lukemistani kirjoista kirjoita, mutta muistaakseni ihan pidin Seitsemästä sietämättömän pitkästä päivästä, joten olisin siitä varmaan jotain sanonut. Kirjassa oli kuitenkin jotain, mikä kaihersi, mutten enää tavoita muistini lokeroista mikä se oli. Niin, sitä varten ihmisellä on blogi, jonne voi taltioida mikä otti päähän ja mikä ei. Nyt ei sitten mitään muista.

Joka tapauksessa, olin ihan innoissani kun elokuva tuli kirjaston varauksesta. Mielikuvani oli, että kirjasta saisi varmasti ihan hauskan elokuvan, semmoisen Tulikärpäsiä puutarhassa -tyyppisen. Lisäksi elokuvassa näyttelee Tina Fey, joka on mielestäni ihan nero, ja uusi ykkössuosikkini Adam Driver, joka esittää muun muassa Girlseissä Adamia, joka on paras hahmo koko sarjassa. Driver esittää yhtä toistakin tosi kiinnostavaa hahmoa, mutta siitä ei saa puhua, koska meillä on tämä spoilausten vastainen liikehdintä meneillään täällä hys hys.

Elokuva olikin aivan hauska. Se kertoo Juddista, jonka isä kuolee. Jostain syystä ateisti-isän viimeinen toive on ollut, että perhe kokoontuu viettämään perinteistä juutalaista viikkoa, jonka aikana surraan saman katon alla. Perhe on aikamoinen porukka, kaikilla on isoja ongelmia itsensä ja toistensa kanssa, ei vähiten Juddilla itsellään. Hyviä näyttelijöitä, ihan kiva tarina ja eipä oikeastaan mitään valittamista. Tykkään kovasti tämmöisistä amerikkalaisista draamakomedioista, joissa perheen aikuiset lapset kokoontuvat kotiin regressoitumaan.

Viihdyin hyvin. Tuli semmoinen olo, että voisin lukea jotain muitakin Tropperin kirjoja. Kiitos käynnistä, kiva elokuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti