tiistai 29. joulukuuta 2015

Star Wars: The Force Awakens

J. J. Abrams, 2015

Kuva

Eilen kävimme Roscoen kanssa kahdestaan elokuvissa katsomassa uusin Star Wars.

Tässähän on nyt se ongelma, ettei tästä elokuvasta voi sanoa mitään, ettei kukaan loukkaannu. Tai sen voi varmaan sanoa, että se on erinomainen seikkailuelokuva, joka vastasi kaikkia odotuksiani, mutta ei voi kertoa, mitä siinä tapahtui ja mitä se käsitteli, kun heti joku fani siellä flippaa. Hirveän kiva, että on tämmöinen spoilaamattomuuskulttuuri, arvostan kovasti.

Tylsä bloggaushan tästä on nyt väistämättä tulossa, mutta voitte syyttää siitä tätä spoilauksen vastaista liikehdintää yhteiskunnassamme. Elokuvan sijaan voisin kuvailla olosuhteita sen ympärillä.

Jännittävintä oli, että parkeerasimme Roscoen kanssa hänen siskonsa auton Oulun uuteen kallioparkkiin. Meitä oli opastettu, että sinne pääsee torin parkkipaikalta, mutta missään ei ollut opasteita mihinkään kallioparkkiin, vain johonkin Kivisydämeen. Olimme hetken aivan äimänä, kunnes ymmärsimme, että runolliset oululaiset ovat nimenneet kaupunginalaiset luolastonsa näin. Kivisydän! Minulle tuli tästä jotenkin scifistinen olo ja aloin heti suhtautua myönteisemmin parkkiluoliin. Lisäksi oli ihan ihmeellistä, että luolasto osasi rekisterinumeron avulla kertoa meille, mihin meidän kannattaa auto jättää, sen kun seurasimme opasteita. Oli kyllä hienoin parkkihalli, mitä olen eläissäni nähnyt! Ja olen nähnyt useita, ainakin viisi, yhden jopa Irlannissa! Esimerkiksi jos vertaa Kajaanin Anttilan alakerran parkkihalliin, ero on merkittävä.

Suurin ongelma oli, että ihmiset eivät ymmärtäneet, ettei voi painaa hissintilausnappia, jos edellinen täysi hissi on vielä paikalla. Silloin kukaan ei saa hissiä. Siinä hississä seistessämme ja avuttomina ovien avautumista ja sulkeutumista seuratessamme sain suurta hupia Roscoen ärsytyksestä kiristyvistä poskilihaksista. Mutta eihän niille ihmisille voinut ärähtää, hehän yrittivät vain innokkaasti päästä Stockalle.

(oikeasti näkemykseni parkkipaikoista kaupunkien alla on melko kriittinen, tai tarkemmin ilmaistuna näkemykseni yksityisautoiluun kannustamisesta, mutta yritetään nyt suhtautua myönteisesti)

Ennen elokuvaa kävimme romanttisesti kahvilla. Tilattuamme lattet istuimme pöytään odottamaan niitä ja tajusimme, että meillä on viisitoista minuuttia aikaa juoda lattet, siirtyä elokuvateatteriin, ostaa juotavaa ja käydä vessassa. Onneksi kahvilan lattet eivät olleet liian kuumat, vaan ne pystyi hyvin nakata ykkösillä naamaan. Lopulta meille jäi vielä neljä minuuttia aikaa seisoskella salin ulkopuolella.

Ja lisäksi Oulun suurimmassa elokuvasalissa oli erinomaiset tuolit, oivat jalkatilat ja muutenkin hyvät olosuhteet.

Eli kaikkinensa erinomainen reissu! Suosittelen kaikille!

7 kommenttia:

 1. Hah, loistavaa!

  Minäkin kävin katsomassa tämän elokuvan tänään poikaystäväni kanssa. Emme tosin menneet Kivisydämeen, vaan opiskelijoille sopivammalla budjetilla bussilla ja sitten kirpakassa pakkasessa kävellen. Ennen teatteriin, Tuiran Stariin, menoa kävimme S-Marketissa hakemassa leffaeväät eli pähkinöitä ja pari lakupötköä. Leffasali oli pieni ja jalkatila mitätön, mutta oli aika kotoisaa eikä yleisöäkään ollut paljon. Ja se leffakin oli ihan viihdyttävä, siihen nähden, etten ole koskaan ollut mikään Star Wars -fani ja näin episode kutosenkin vasta pari viikkoa sitten. Pidin eniten siitä kohdasta, kun Chewbacca hoputti muita sanomalla, että hänellä on kylmä. Toivottavasti tuo ei ollut spoileri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rotko, olisko se mennyt Starissakin! Olisin paljon mieluummin ollut siellä, se on ihana elokuvateatteri.

   Poista
 2. Ero on varmasti merkittävä XD!! (Odotin juonipaljastuksia!)

  VastaaPoista
 3. Se oli muuten hyvä. Siis ihan todella, olen ihan äimistynyt. Vai onko tässä vain kyse siitä, että kun odottaa kakkaa, on ihan innoissaan kun saa vaan räkää? Ei voi olla, oli vähintään öööö jätskiä tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Minustakin kyseessä oli vilpittömästi oikein erinomainen elokuva. Kerrankin kunnon seikkailu. Luulen, että kyllä oli jätskiä eikä räkää.

   Poista
  2. Mutta minkälainen asteikko on kakka-räkä-jätski?

   Poista