maanantai 23. marraskuuta 2015

Prometheus

Ridley Scott, 2012

Kuva

"Onpas kivaa katsoa elokuva, josta ei tiedä mitään!" hihkaisi Roscoe, kun eilen istuimme sohvalle katsoaksemme Prometheuksen. Ja se on totta! Liian usein nykyään elokuvaa katsoessaan tietää ihan täsmälleen mitä tulee näkemään, koska on lukenut kirjan johon se perustuu, on lukenut liian kuvailevan arvion tai ihan vain nähnyt trailerin, joissa nykyään paljastetaan elokuvan koko juoni. Mutta nyt ei tiedettykään mitään!

Tai no, tiesimme, että avaruuteen taas mennään, vaikka lupasinkin etten enää avaruuselokuvia katso, mutta nyt ohjaajana on Ridley Scott ja pääosassa on Michael Fassbender, joten pakkohan se oli.

Elokuva kertoo joukosta tiedemiehiä, jotka lähtevät kaukaiselle planeetalle kummallisten avaruusmiesten perässä, jotka ovat jättäneet reittiohjeet muinaishistorian seinämaalauksiin. Mukana on ihastuttava androidi David, joka olikin mielestäni koko elokuvan parasta antia. Puoliväliin asti uskoin, että kyseessä voisi olla kerrankin sellainen valoisa ja toiveikas avaruuselokuva, mutta njääh. Aikamoista räiskettähän se loppu oli.

Tämä elokuva olisi varmasti auennut paljon enemmän, jos olisi nähnyt Alien-elokuvat. Itse en ole nähnyt yhtään, koska silloin kun ne olivat pop, minä arvioin itseni liian herkäksi niille, ja tavallaan arvioin edelleen. Prometheus on Roscoen mukaan varsin paljon sukua Alieneille, nimittäin, ja selvästi myös Blade Runnerille, koska onhan Fassbenderin esittämä David tosiaan androidi.

Elokuvan loputtua Roscoe ripusti pyykkiä ja piti puhetta Prometheuksesta suhteessa Scottin muihin töihin, muukalaisuudesta ja Scottin kyynisestä maailmankuvasta, joka ei ole muuttunut sitten loistokkaiden varhaistöiden. Se olikin varsin ansiokas analyysi, mutta koska itse äpöstin villasukan kärkikavennusta ja laskin kerroksia, en voinut merkitä sitä muistiin tai edes kuunnella ihan koko aivokapasiteetilla, ja joudutte nyt hyväksymään, että koska Roscoella ei ole omaa hienoa elokuvablogia, ette koskaan saa tietää asiasta enempää.

2 kommenttia:

  1. Muistan vaan että tämä oli kyllä huono leffa. Mutta joskus pitää niitäkin toljottaman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä minusta nyt niiiiiin huono ollut. Toisaalta minusta kaikki missä on Micharl Fassbender on kultaa, joten mielipiteeni voi olla aika värittynyt.

      Poista