perjantai 6. marraskuuta 2015

Love is Strange

Ira Sachs, 2014

Kuva

Ben ja George ovat olleet neljättäkymmenettä vuotta yhdessä ennen kuin menevät naimisiin. He ovat ihastuttavia, tyylikkäitä, sivistyneitä newyorkilaisherroja. Miehet eivät ole koskaan salanneet elävänsä yhdessä, joten onkin yllätys, että avioliitto on liikaa Georgen työnantajalle, ja hän saa potkut. Potkujen myötä Benin ja Georgen on luovuttava kodistaan. Tämä kaikki tapahtuu ihan elokuvan alussa.

Elokuva kertoo siitä, miten jouduttuaan kodittomiksi Ben ja George joutuvat erilleen toisistaan, ja mitä heidän uusissa sijoituspaikoissaan tapahtuu. George muuttaa alakerran poliisipariskunnan luo, joiden elämä on ylettömän sosiaalista, juhlia toisensa perään ja ihmisten jatkuva virta sisään ja ulos. Ben muuttaa siskonpoikansa perheen luo. Siitä aiheutuu ongelmia, koska asunto on pieni, Ben nukkuu perheen pojan kanssa kerrossängyssä ja äidin on vaikea tehdä töitä kun Ben tykkää niin kovasti jutella.

Elokuva oli oikein hyvä. Sellainen, mitä joku voisi luonnehtia sanalla "elämänmakuinen", ellei vihaisi koko sanaa, niin kuin mina vihaan. Ben ja George ovat aivan ihania ja näyttelijät loistavia.

Ihaninta elokuvassa olivat kuitenkin kodit. Minäkin haluaisin asua juuri sellaisessa kodissa kuin kaikilla tämän elokuvan ihmisillä oli! Tai sitten haluaisin tämän elokuvan lavastajan meille konsultoimaan sisustusasioissa.

"Mutta ajattelepa, mikä tässä tarinassa oli sellaista, mikä saa kenetkään haluamaan käyttää sen tekemiseen kaksi vuotta elämästään?" Roscoe kysyi. Niin, jos sitä noin haluaa ajatella, niin joo. Koska olihan tämä kerrassaan mainio, suloinen, koskettava, hauskakin, sellainen oikein newyorkilainen elokuva, mutta toisaalta en minä tiedä miksi joku haluaisi tehdä tämän elokuvan, jos voi tehdä vaikka - no, minkä tahansa elokuvan. Mutta saavat kai elokuvia tehdä sellaisetkin ihmiset, joilla ei ole tarvetta lohikäärmeille, ja kivahan niihin on kuluttaa puolitoista tuntia elämästään.

Mutta olisko silti vähän kiva, jos joku viitsisi tehdä sellaisen ihanan pienen newyorkilaiselokuvan, jossa on rakkautta, elämää ja lohikäärmeitä? Minusta olis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti