keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Damsels in Distress

Whit Stillman, 2012

Kuva

"Katsotaanko joku elokuva?" kysyin viimeisillä voimillaan sohvaa kohti raahautuvalta Roscoelta eilen.
"Jos on joku ihan aivoton niin sitten", Roscoe puhisi.

Hän on vähän kipeä ja oli ollut raskas päivä. Ei hän muuten raahaudu täällä pitkin kotia kuin mikäkin kuolemaa tekevä puolihalvautunut siili, eikä yleensä halua katsoa mitään aivotonta. Siksipä meillä ei ollut tarjollakaan mitään erityisen aivotonta, mutta Damsels in Distress vaikutti lähinnä genrensä puolesta vastaavan kuvausta.

Se kertoo neljästä tytöstä, jotka ovat kämppiksiä yliopistolla. Violet on heidän karismaattinen ja hieman kajahtanut johtajansa, Heather ja Rose seuraajia ja porukan uusin tulokas Lily on kapinallinen. Hän kyseenalaistaa Violetin puuhat. Heillä on kunnianhimoinen kampanja masentuneiden itsemurhakandidaattien auttamiseksi, johon kuuluu hyvää kahvia, sponsoroituja donitseja ja steppausta. Lisäksi he käyvät ääliöiden poikien frat housessa bileissä, lähinnä auttaakseen tyhmiä ja epäviehättäviä poikia kohottamalla heidän itsetuntoaan. He pukeutuvat 50-lukulaisittain ja puhuvat hyvin koreasti ja hillitysti.

En oikein tiedä miksi, mutta pidin tästä elokuvasta ihan tosi paljon. Se oli genressään riittävän erilainen ja kummallinen, Violetia esittävä Greta Gerwig on mahtava, tarina ei ollut liian siloiteltu. Oli hauskaa, miten tytöt olivat eri mieltä, tykkäsivät samoista pojista, mutta silti elokuvasta puuttui ärsyttävä tappelu, juonittelu ja nokittelu lähes kokonaan. Lisäksi oli kivaa, etteivät unelmien pojat elokuvassa olleetkaan mitään ihmeellisiä prinssejä, vaan juuri sellaisia kuin ihmiset nuorina ovat, itsekkäitä ja typeriä, mutta silti ihania.

Roscoen mielestä elokuva ei ollut kummoinenkaan, mutta haluaisin huomauttaa, että vaikka hänellä on erittäin hyvä maku, hän oli a) kipeä ja väsynyt, sekä b) väärää kohderyhmää. Näissä tilanteissa voisi aina siteerata Virgin Suicidesia: "Obviously, doctor, you've never been a 13-year-old girl."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti