sunnuntai 20. syyskuuta 2015

A Natural History of Dragons

Marie Brennan: A Natural History of Dragons
(Memoir by Lady Trent #1)
Lukija: Kate Reading
Macmillan Audio, 2013


Edellinen äänikirja oli jokseenkin pitkä ja nihkeä kuunteluprosessi, joten ajattelin, että nyt otan jotain takuuvarmasti hyvää kuulokkeisiin. Huomasin Sivukirjastosta Liinan pitäneen kovasti tästä, ja niin minä sen ostaa napsautin. Nyt alan epäillä, että vika on kuuntelijassa.

Tämä kirjahan on nimittäin erittäin kiintoisa. Se kertoo Lady Trentin kivisestä tiestä luonnontieteilijäksi ja lohikäärmeiden tutkijaksi. Viktoriaanisella ajalla naisen matka tutkijaksi ei ollut helppo, edes vaihtoehtotodellisuudessa. Pääsy kirjahyllylle oli isän tai aviomiehen vallassa, kömpiessä luolissa meinasi koko ajan kompuroida mekkoon ja muutenkin oli kaikenlaista hankaluutta. Käytännössä kirja oli kuin Jane Austen ja Jules Verne olisivat kirjoittaneet yhdessä romaanin lohikäärmetutkijasta. Mikä voisi olla parempaa!

Juuri nyt tuntuu, että mikä tahansa. En jostain syystä pysynyt yhtään kärryillä, ajattelin koko ajan omiani ja oli ihan liian vähän niitä lohikäärmeitäkin. Silti en halua syyttää kirjaa. Uskon, että tämä oli vallan mainio, minä vain tarvitsisin nyt jotain tosi helppoa ja koukuttavaa kuunneltavaa.

Ongelma taitaa olla, että kuuntelen lähinnä matkalla aamuvuoroon, jolloin olen ihan sairaan väsynyt, tai lenkillä, jolloin vihaan joka hetkeä, koska myönnettäköön, lenkkeily on ihan sairaan tylsää ja ankeaa, varsinkin jos sen projisoi äänikirjaan, jonka olisi tarkoitus tehdä hommasta hauskaa. Mikä siinäkin on, että sohvalla maatessa lukeminen on hauskinta mitä tiedän, mutta juostessa kirjan kuuntelu on tylsää. Se on NIIN TYLSÄÄ NIIN TYLSÄÄ ettei ole edes riittävän tylsiä sanoja sitä kuvaamaan, vaan pitää huutaa samat tylsät sanat kahteen kertaan, jos se vaikka auttaisi hahmottamaan miten hiton tylsää se onkaan. Vaikka järjen mukaanhan sen pitäisi olla toisin päin. Jännä juttu.

Joka tapauksessa, en varmaankaan kuuntele enempää Lady Trentin luonnonhistoriallisia tutkimuksia lohikäärmeiden parissa, ellei joku lupaa, että seuraavassa osassa on huomattavasti enemmän lohikäärmeitä. Todella huomattavasti enemmän.

2 kommenttia:

  1. Auts. Onpa kurjaa, ettei toiminut. (Vastedes kyllä kiellän sua edes harkitsemasta mun suositusten seuraamista :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten minä seuraan niitä salaa ja valehtelen jatkossa löytäneeni sattumalta itse kaiken lukemani ööö kadulta. Nih!

      Poista