perjantai 14. elokuuta 2015

Meikkipussin pohjalta

Kaisa Haatanen: Meikkipussin pohjalta
Johnny Kniga, 2015


Olin noteerannut Meikkipussin pohjalta jo useaan otteeseen, mutta jotenkin mielikuvani oli, että kyseessä on aikuisille naisille suunnattu viihderomaani. Itse asiassa niin kirjan takakansikin väittää. En koe itseäni lukumaultani aikuiseksi naiseksi, enkä kovin paljon kyllä muutenkaan, enemmänkin nuorehkoksi mieheksi, jos joksikin, joten sivuutin kirjan ajatellen, ettei se varmaankaan ole minua varten.

Mutta eilen töissä otin sen käteeni ja lainasin sen heti pikalainana, koska ensinnäkään kyseessä ei ole mikään romaani, vaan kokoelma tekstejä, ja toisekseen, vaikka kirja kertookin toki aikuisen naisen aatoksista elämän aallokossa, se kertoo kuitenkin enemmän ihmisestä. Millaista on olla viisikymppinen hyvintoimeentuleva sinkku. Siitä minä tiedän hyvin vähän, koska en ole vielä viisikymppinen, en ole hyvintoimeentuleva, enkä sinkkunakaan ole viihtynyt kovin montaa kuukautta sen jälkeen kun täytin viisitoista, mikä on kyllä vähän omituista, kun sitä nyt oikein alkaa ajatella. Tästä huolimatta minulla ja kirjan päähenkilöllä Tytillä oli paljon yhteistä. Ymmärsin häntä enimmäkseen oikein hyvin.

Ja, jos nyt ihan suoraan sanotaan, kirjailijan kuva ja esittely olivat niin mainiot, etten voinut olla avaamatta kirjaa. Kukapa ei rakastaisi ihmistä, joka esitellään: "vanhapiika, esikoinen ja isosisko, ei erityisen ruma eikä erityisen kaunis, tukeva mutta rintava esikoiskirjailija". Kuvan nähdäksenne joudutte hankkimaan kirjan käsiinne. Hähhää.

Ja mikä tärkeintä: opin kirjasta pitkästä aikaa uuden käyttökelpoisen sanan. Fjomppa. Useinhan kirjoista oppii ilmauksia, joiden käyttö arjessa on hankalaa, kuten sardoninen hymy. Fjomppa on kuitenkin ihan eri tavalla käyttis, koska olenkin hieman kärsinyt ongelmasta, millä kutsua keskustelussa sitä, mihin jatkossa viittaan sanalla fjomppa. Ei sillä, että siitä kauheasti keskustelisin, mutta aina joskus fjomppa tulee puheeksi. Että hirveän hyödyllistä tämä kirjallisuuden harrastaminen!

4 kommenttia:

 1. Yksi tärkeimmistä kriteereistä sopivinta binäärioptiomeklaria valittaessa on tuottoprosentti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, otan tämän huomioon kun seuraavan kerran valitsen binäärioptiomeklaria!

   Poista
 2. Ai tää on tämmöinen! Ihan erilaiseksi luulin, nyt voisi vaikka lainata jos tulisi kirjastossa vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulin ihan erilaiseksi. Oli tosi myönteinen yllätys. Ja lyhytkin vielä!

   Poista