torstai 30. heinäkuuta 2015

The Girl with All the Gifts

M.R. Carey: The Girl with All the Gifts
Lukija: Finty Williams
Hachette Audio, 2014


Tämä kirja alkoi ihan todella kiinnostavasti: Melanie on pieni tyttö, joka on sidottu tuoliin. Hänet viedään tuoliin sidottuna koululuokkaan, missä on muita samanlaisia lapsia. Melanie pitää koulusta ja ihanasta opettajastaan, mutta muut hänen ympärillään pyörivät aikuiset eivät olekaan niin kivoja.

Tästä koulumeiningistä olisin mielelläni lukenut kokonaisen kirjan, homma vaikutti kivan originelliltä, mutta sitten tapahtuu jotain, ja joudutaan lähtemään pakomatkalle. Kuuntelin tuntikausia jaapatusta siitä, miten mentiin sinne tänne ja tuonne, nälkäkin on ja hyökkäillään ees sun taas. Jotenkin kauhean stereotyyppistä ja tylsää.

Kirjan loppu oli vissiin vähän parempi, mutta siinä vaiheessa olin jo lopettanut välittämästä kenestäkään kirjan henkilöistä tai juonesta, ihan sama ihan sama, ajattelin, loppuispa jo. Ja loppuihan se. Itse asiassa jouduin kuuntelemaan viimeiset minuutit kahdesti, koska ensimmäisellä kerralla unohdin kuunnella ja sitten ajattelin, että jos olen jo tuhlannut tähän kolmetoista tuntia, voin yhtä hyvin vielä selvittää miten niille lopulta kävi. Ja kävihän niille. En tosin muista mitä, sillä onhan äänikirjan loppumisesta jo hyvinkin yhdeksän tuntia.

2 kommenttia:

 1. Kauheaa. Mä muistan vieläkin, mitä niille kävi, ja ajattelin, että olipas kerrankin jotenkin kiintoista loppu.

  Mutta nyt kun sanot niin se keskivaihe oli tylsä kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kuuntelin tämän liian hitaasti. Olisi pitänyt laittaa tylsän alkaessa pikanopeudelle, niin olisin ehkä lopussa taas pitänyt tästä.

   Poista