sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kaikki se valo jota emme näe

Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe
(All The Light We Cannot See)
Suom. Hanna Tarkka
WSOY, 2015


Kun tästä kirjasta alkoi tihkua hehkuttavia arvioita, olin heti, että juu ei. Ei ei ei. Itkettävä on ja sotaa on ja kaikki. Ei ei ei ei. No sitten tapahtui se, mitä minulle nykyään tapahtuu ihan liian usein, että Elisa Kirja lähettää sähköpostia, että ostapa Siina halavalla tämmönen sähkökirja, ja minä että kai nyt kun kerran on halapa. Jossain siinä vaiheessa tämä vissiin voitti sen Pulitzerin ja ajattelin, että ehkäpä tämä sitten voi olla ihan kiva vaikka on itkuherutusta ja sotaa.

Nonni. Miten siinä sitten kävi. Luin tätä hiton kirjaa melkein kolme kuukautta.

En oikein tiedä miksi. Ei siinä mitään vikaa ollut. Oikeastaan ihan kiva ja nopealukuinen kirja. Lyhyitä lukuja, aivan kivat henkilöt ja kiinnostava tarina, hyvin kirjoitettukin.

Kaikki se valo ja niin edelleen kertoo ranskalaisesta, sokeasta Marie-Clairesta ja saksalaisesta orvosta Werneristä, lapsista, jotka omilla tahoillaan joutuvat sodan kouriin. Heitä yhdistävät radiot ja ranskalainen Saint-Malon kaupunki, joka toisessa maailmansodassa pommitettiin maan tasalle. Ja sitten on semmoinen timantti ja natseja ja pommeja ja kaikkea sellaista siinä.

Vaikken kirjasta mitään varsinaista vikaa osaa osoittaa, joku siinä ei kuitenkaan ihan osunut maaliin. En osaa eritellä enkä kirjoittaa analyysejä, tämä on tämmöinen vähän typerämpi kirjablogi. Luin kirjan ja niinku silleen.

2 kommenttia:

 1. Vähän typerämmissä kirjablogeissa on varmasti jotain vähän hassumpaa aitoutta. Eikö, köh?
  Tämä on minulla hyllyssä. OSTIN sen! Saas nähdä miten käy! Ainakin kerron sen blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, varmasti on tosi aito jos ei muuta!

   Luulen, että multa olisi jäänyt tämä kesken, jos olisin lainannut kirjastosta. Nyt, kun olin maksanut siitä jokusen euron, se jotenkin motivoi lukemaan loppuun. Uskoisin, että sinulla on ihan hyvät mahdollisuudet tykätä tästä hulluna, kun niin moni muukin on tykännyt. Todennäköisyys on puolellasi! Minäkin olisin halunnut tykätä enemmän!

   Poista