perjantai 10. huhtikuuta 2015

Piin elämä

Yann Martel: Life of Pi
High Bridge, 2003
Lukija: Jeff Woodman

Piin elämä
(Life of Pi)
Ang Lee, 2012

Kuva
Kuva

En ole koskaan kuullut Piin elämästä kuin pelkkää hyvää, ja ehkäpä juuri siksi ajattelin, että ei kiinnosta, en varmasti lue. Joskus sitä vaan pitää jurnuttaa vastaan ihan periaatteesta, ja on ihan hyvä, että jos pitää, niin sitten jurnuttaa tämmöisissä asioissa, joista ei juurikaan koidu haittaa. Sen kun vaan jurnuttelen yksinäni menemään, eikä kukaan saa tietää.

Jurnuti jurnuti. Vuosikausia. Jurnuti jurnuti jurnuti.

Mutta sitten epähuomiossa ostin Life of Pi -äänikirjan jostain Audiblen kaksi yhden hinnalla -kampanjasta ja yhtenä päivänä en keksinyt mitä muutakaan kuuntelisin. Olin aika vastahakoinen. Olin kuullut, että Piin elämä kertoo jostain häiskästä, jonka nimi on Pii, ja hän joutuu veneeseen tiikerin kanssa. Kuulostaapa typerältä. Tiikerin kanssa. Miten nyt voi joutua veneeseen tiikerin kanssa. Ei mitään järkeä.

Kuuntelukokemus meni jotakuinkin näin:

1/5 Tyyyylsää, minä arvasin että on ihan tyyyylsää, ei kiinnosta ei kiinnosta ei kiinnosta laalaalaalaalaa.
2-3/5 MITÄ HELVETTIÄ!!! MITÄ HELVETTIÄ TÄSSÄ KIRJASSA TAPAHTUUKAAN!!! EN KESTÄ!!! MITEN TÄMÄ VOI EDES OLLA NÄIN HYVÄ, JÄNNITTÄVÄ JA KIINNOSTAVA!!! MIKSI EN VOI KUUNNELLA TÄTÄ HETI LOPPUUN!!! Miksi kukaan ei sanonut, että se häiskä on OIKEASTI veneessä TIIKERIN kanssa!!!11!!
4/5 No huh huh, huh huh huh, vähän suvantoa tässä, huh huh, mutta kylläpä onkin hyvä kirja.
5/5 MITÄ HELVETTIÄ TAAS!!! VOI JUMANKEIKARI ETTÄ ON HYVÄ KIRJA!!!!111!

Sitten varasinkin elokuvan kipikipiä kirjastosta, koska halusin HETI nähdä miten tämä juttu voi toimia kuvitettuna. En meinannut pysyä pöksyissäni odottaessani, että blu-ray saapuu ja pääsiäinenkin oli siinä välissä viivästyttämässä.

Ja olihan se ihan komea elokuva. Richard Parker, eli tiikeri, oli uhkaavampi kuin kirjassa, maisemat todella fantastisia. Viihdyin oikein hyvin koko kaksi tuntia, minkä elokuva kesti. Ei kovin syvällistä, mutta erinomaista viihdettä.

Että olipa ihan hyvä, että tajusin lopettaa jurnutuksen. Tästä muistutin itseäni eilen, kun Elisa Kirja mainosti ennakko-suomennos-e-kirjaa huippumenestyksestä All the Light We Cannot See, josta olin nokka pystyssä ajatellut, että en varmasti varmasti varmasti lue mitään noin suosittua. Ostin sen, koska kyllä joskus (eli usein) tosi kehuttu on sitä ihan syystä, vaikka yritänkin epäonnistuneesti teeskennellä epämassasieluista individualistia. Nih.

9 kommenttia:

 1. mie katoin elokuvan ja kirja odottaa hyllyssä. se elokuva oli kyllä niin kaunis <3 ja ihan mieletön juoni, nauroin tolle sun kuvaukselle kun se oli niin osuva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun sulla on vielä kirja lukematta! Nyt kun oon kuunnellut tuon englanniksi äänikirjana ja nähnyt leffana, voisin parin vuoden päästä lukea sen vielä suomeksi :)

   Poista
  2. Siis ihana siksi, että se on vielä edessä :) Joskus kun lukee jotain hyvää, on kateellinen niille, jotka ei vielä ole lukeneet. En tiedä osaanko nyt yhtään ilmaista tätä ajatustani.

   Poista
 2. Kyllä jäi mieleen pyörimään pelkkä leffakin. Katsoin samalla kun poikani yrjösi. Ihan siinä tempautui. Välillä tyhjensin ämpäriä. Niin tyhjensi Piikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, niin tyhjensi Piikin. Mukavasti samanhenkinen merisairas tunnelma sulla ollut, hieno elokuvavalinta siihen hetkeen.

   Poista
 3. Kyllä voisi lukea tämän uudelleen, siitä on pitkä aika. Elokuvasta muistan että se oli komia ja että 3D-versiossa väistin kohti tulevaa lentokalaa (nolotti vain vähän). Mutta hyviä ovat!

  Tai ehkä ostan tämän sieltä Audiblesta, mullahan on yksi krediitti, hmm..

  VastaaPoista
 4. Ooh, mulla on elokuva vielä näkemättä! Mä luin kirjan enkuksi, lainasin sen Airbnb-kyläpaikan hyllystä. Tuntui, että jäi 10% ymmärtämättä, on pitänyt lukea uudestaan suomeksi, vaan enpä ole näemmä saanut aikaiseksi. Upea kirja ja hullu seikkailu!

  VastaaPoista