torstai 26. maaliskuuta 2015

Norsu, tiikeri ja leijona

Olen viime aikoina löytänyt muutaman hauskan kuvakirjan, joista ajattelin bloggausideoiden puutteessa vähän naputella. Ja kun oikein miettien mietin, niin onhan näissä yhteinen teemakin: villieläin kaupungissa.

1. Lievästi ärsyttävä norsu

Huomasin Lievästi ärsyttävän norsun Maijan blogissa ja sen perusteella heti nappasin sen kirjastosta mukaan. En siis töistä, vaan eri kirjastosta, sieltä, jossa hengaan vapaa-ajalla. Kyseessä on David Walliamsin, eli Pikku-Britannian toisen tyypin, kirjoittama kuvakirja, joka olikin tosi hauska meistä kaikista, kunnes Pallas Kanelikakku alkoi yhtäkkiä vastata ihan normaaleihin kysymyksiin: "En tietenkään, senkin hölmö!" Joudun ehkä palauttamaan lievästi ärsyttävän kirjan pikapuoliin kirjastoon, koska lapsestani tuli sen myötä lievästi ärsyttävä.

Kuvittanut kannen mukaan
"taiteilijanero Tony Ross"

2. Herra Tiikeri villiintyy

Peter Brownin kuvakirjan ihanuus on sen kuvitus. Tarina on lyhyt ja sen idea on, että kaikille tekisi hyvää välillä vähän villiintyä, ja niinhän se onkin. Ongelma tämän kirjan kanssa oli, että siitä taisi tykätä enemmän äiti kuin lapsi, mutta onneksi saamme valita molemmat yhden kirjan iltasaduksi, joten eiköhän tätäkin kirjaa meillä lueta vielä useampaan kertaan. Aika vähän tekstiä, mutta ihanat kuvat!

Kuvitus Peter Brown,
joka on myös aika nerokkaan oloinen

3. Kirjaston leijona

Kirjan on kirjoittanut Michelle Knudsen ja kuvittanut Kevin Hawkes. Kirjastoon ilmestyy eräänä päivänä leijona, joka saa jäädä, koska ei löydy sääntöä, joka kieltäisi leijonat. Kunhan leijona ei vain karju, sillä kirjaston säännöissä lukee, että pitää osata olla hiljaa jos meinaa osallistua satutunnille. Ihastuin tähän vähän vanhempaan kirjaan ihan holtittomasti, koska siinä on kaksi ihanaa asiaa: kirjasto ja hyvä opetus. Opetus on, että joskus voi rikkoa sääntöjä, jos on hyvä syy. Sitten Pallas Kanelikakun kanssa juttelimme, mitä sääntöjä on. Hänen mielestään on kaksi sääntöä: ei saa töniä ja ei saa nimitellä. "Ei saa sanoa ketään kakaksi, eikä pissaksi, eikä pieruksi", hän täsmensi. "Mutta toista saa sanoa puuksi tai kukaksi". No näinhän se taitaa olla. Sitten en keksinytkään, miksi nimittelysääntöä saisi rikkoa, joten jätin asian siihen. Mahtava kuvakirja joka tapauksessa.

Kuvitus Kevin Hawkes,
joka ei liene neroudessa sen vähäisempi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti