keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Any Day Now

Travis Fine, 2012

Rudy on drag-artisti, joka rakastuu lakimies Pauliin. Suunnilleen samaan aikaan hänen elämäänsä möpsähtää naapurin narkkariäidin kehitysvammainen poika Marco. Rudy ja Paul haluaisivat adoptoida Marcon, mutta mitä sanoo 1970-luvun amerikkalainen yhteiskunta? Homoseksuelleja, miehiä hameessa, kehitysvammainen lapsi. Lopun voinee arvata.

Tässä elokuvassa oli todella paljon epäuskottavuuksia, mutta koska etenkin Rudya näyttelevä Alan Cumming ja Marcoa näyttelevä Isaac Leyva ovat niin käsittämättömän mahtavia, olen valmis antamaan tälle elokuvalle kaiken anteeksi. Elokuva olisi voinut olla pateettinen, mutta se ei ollut, enimmäkseen kiitos Cummingin ihanan roolisuorituksen. Hän oli yhtä aikaa riipaiseva ja kevyt. Todella hienoa. Sen lisäksi hän oli semipaska drag-artisti, mutta tuskin kaikki drag-artistit ovat oikeastikaan kovin hyviä, niin että se vain lisäsi elokuvan ihanuutta.

Ihastuttava elokuva, jos on valmis antamaan anteeksi vähän hölmöilyjä. Minä olin.

Sitten lopputekstien aikana lauloi Rufus Wainwright ja muistin yhtäkkiä, miten olimme kuuntelemassa häntä Kulttuuritalolla, se oli ihanaa, ja tajusin, että olen lähes unohtanut koko Rufus Wainwrightin, joten sekin hyvä tässä elokuvassa oli, että nyt ehkä seuraavan kerran kun mietin mitä musiikkia voisin kuunnella, en valitsekaan sitä iänikuista Dingoa, vaan muistan, että ahaa, Rufus Wainwright!

Ja Liina, eikö olekin vähän hassua, että tällä leffalla on sama nimi kuin kirjalla jonka juuri luit, ja tässä ei edes ollut yhtään happohippikommuuneja!

2 kommenttia:

  1. Kas, telepaattinen kommenttini ei tullutkaan perille. Piti siis vain sanomani, että hieman ehdin hämmästellä lukunopeuttasi kun vasta paria päivää aiemmin olimme puhuneet siitä hippikommuuniversiosta, mutta pöh :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli tämä leffa odottamassa hyllyssä kun näin bloggauksesi otsikon ja ehdin jo hieman kiihtyä, että perustuuko elokuva kirjaan. Mutta onneksi nyt on kaksi ihan erilaista tarinaa, paljon parempi tilanne!

      Poista