sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Spring Breakers

Harmony Korine, 2012

Olipa jännä, kun eilen kirjoitin ihailupostauksen James Francosta, ja sitten illalla ruvettiin elokuvaa katsomaan, niin eikö siinä ollut ihan yllättäen James Franco! Ja ihailupostauksessani vertasin Francon kirjaa Larry Clarkin Kidsiin, jonka tämän leffan ohjannut Harmony Korine käsikirjoitti! Mitä sattumaa! Mitä johdatusta!

Johdatusta minne? No tietenkin tähän postaukseen, josta on tulossa melkomoinen sekasotku, koska en tosiaankaan tiedä mitä sanoisin tästä elokuvasta.

Spring Breakers kertoo tytöistä, jotka haluavat kevätlomalla paihlaamaan Floridaan, mutta rahat eivät riitä. Niinpä he ryöstävät ravintolan. Sitten päästäänkin krebaamaan oikein kaksin käsin. Floridassa hillutaan neonvärisissä bikineissä kaljasuihkussa, välillä ilman bikinejä, uima-altaassa hillutaan, huumeita vedetään piipusta ja nenään ja koko ajan ollaan ihan huumassa. Ikinä ei ole ollut näin hauskaa! Lopulta tytöt ajautuvat omituisen alamaailmajehun Alienin seuraan.

Tämä ei siis ole mikään iloinen teinielokuva, vaan todella kummallinen mökellys. Elokuva suhtautuu selvästi kriittisesti tämmöiseen huume-paardipaardi-materialismi-meininkiin ja tissit heiluen bilettämiseen. Silti elokuvassa kulutetaan aika paljon aikaa kuvaten hidastetusti heiluvia tissejä. En oikein tiedä mitä tästä ajattelisi tai sanoisi. Kaiken kaikkiaan pidin elokuvasta aika paljonkin, en niinkään siksi, että siinä oli paljon tissejä, vaan enemmänkin siksi, että James Franco Alienina oli taas ihan hiton hyvä, ja myös siksi, että nämä materialistiset teinimisut olivat oikeastaan aikamoisen itsenäisiä naisia. Heitä eivät miehet niin vain pompotelleetkaan. Ja se on aina kivaa se!

Mutta muuten. En tiiä. Tätä elokuvaa pitäisi varmaan miettiä ja analyseerata kovasti, mutta enpä jaksa. Syön mieluummin karkkia ja katson seuraavan elokuvan. Olispa siinäkin yllättäen Franco, olispa!

4 kommenttia:

 1. Tavallaan on kyllä pakko arvostaa sitä, että mimmit ryöstää ravintolan ja lähtee krebaamaan. Tai siis niinku. Että moinen toiminta ei ole vain miesten yksinoikeus. Vaikka toki ravintolan ryöstäminen on tuhmasti tehty, ja toisaalta hiki nousee otsalle kun ajattelee tuosta seuraavia krapuloita. Mutta good for them!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just. Että jos jonkun on PAKKO ryöstää ravintola, olkoon se sitten tytöt jotka haluavat krebaamaan.

   Poista
 2. Kyllä mua ois varmaan virkistäneet ne tissien heiluttelutkin, ehkä kera pikku penetraation? Paitsi jos kyseessä ois Kids-tyyppinen toteutus niin ehkä ei sittenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnut olla nyt penetraatiota tässä. Sori. Mutta paljon tissejä!

   Poista