keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Kick-Ass 2

Jeff Wadlow, 2013

Kuva
Eipä ole tullutkaan aikoihin katsottua supersankarielokuvia. Eilen oli sellainen väsy, etten loppuillasta töissä pystynyt enää laittamaan kirjoja oikeisiin aakkosiin, ja sellaisessa mielentilassa Kick-Ass on oikea ratkaisu.

Kick-Ass on teinipoika ja vähän kotikutoinen supersankari. Edellisessä osassa hän tutustui ammattitaitoiseen supersankariin Hit-Girliin, joka on nyt viisitoista ja orpo. Hit-Girl kipuilee supersankariutensa ja teinityttöytensä kanssa. Kuinka olla oikeanlainen, tulla hyväksytyksi. Kick-Ass puolestaan haluaa kuulua ryhmään. Kun Hit-Girl päättää olla ihan vain tavallinen tyttö, Kick-Ass etsii muita supersankareita ympärilleen.

Minä pidän Kick-Assista kauheasti. Näissä on ihan parhaat supersankarinimet, alkaen ihan itsestään Kick-Assista, mutta myös hänen uusi heilansa Night Bitch, joka on tosi herttainen tyyppi, ja leffan pahis Motherfucker. Motherfuckerilla on myös ihan jäätävä sidekick, venäläinen jättiläisbodarinainen Mother Russia. Hullun pelottava! Lisäksi itse Kick-Ass on tosi suloinen, ihan naamaltaankin, mutta myös hahmona. Myös Hit-Girl on hyvä ja kiinnostava hahmo.

Kick-Assin vahvuus ja ongelma on se, että kyseessä on toisaalta melko lapsellinen hömpsötys, mutta samalla kieli ja kuvasto on ihan K18-kamaa. Todella raakaa on meininki.

Elokuva olisi ollut juuri oikea mielentilaani, mutta harmillisesti olin käyttänyt aika paljon aivokapasiteettiani päivän aikana mietiskellen facebookissa jaettavia etsintäkuulutuksia ja muita semmoisia, missä on ihmisen kuva, ja sitten toitotetaan jotain tapahtunutta vääryyttä. En ymmärrä enkä hyväksy oman käden oikeutta, enkä myöskään ymmärrä, miten niin monet ihan fiksut ihmiset unohtavat välillä hyväntahdonpuuskassaan ajatella sormenklikkausta pidemmälle. Joka tapauksessa, kun olin tätä pähkinyt tuskissani päivän mittaan, alkoivat huhun perusteella nuijivat supersankarihyvikset vaikuttaa lievästi sanoen epäilyttäviltä. Teki mieli huutaa, että OLETTEKO VARMOJA, ETTÄ NE OVAT LASTEN PARITTAJIA? Ja vaikka olisittekin, OLETTEKO VARMOJA, ETTÄ OIKEA RATKAISU ON HAKATA HEIDÄT MÖSSÖKSI?

Tätä julistin sohvannurkastani, johon Roscoe väsyneenä totesi, että koeta nyt rauhoittua, niin ne supersankarit elokuvissa toimii. Niin kai sitten, mutta ei se silti ole oikein, Kick-Ass ja netin tuhannet klikkailijat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti