maanantai 12. tammikuuta 2015

Henkilöt Aa ja Bee

Olipa kerran henkilö Aa ja henkilö Bee. He asuttivat yhteistä mökkiä.

Henkilö Aa piti kovasti kaikenlaisista vempeleistä. Hänestä oli kivaa miettiä, miten saisi kotinsa tekniikan mahdollisimman hyväksi, käteväksi ja kestäväksi.

Henkilö Bee piti kovasti ruuanlaitosta. Hänestä oli kivaa miettiä, mitä söisi milloinkin.


Eräänä päivänä henkilö Bee pyysi henkilöä Aa käymään kaupassa. He tarvitsivat kikherneitä papupataan. Henkilö Aa lähti iloisena kauppaan. Sillä aikaa henkilö Bee olisi halunnut kuunnella musiikkia, mutta huomasi mökin musiikinkuunteluvempeleistön liian monimutkaiseksi. Hänellä ei ollutkaan mitään käsitystä, mistä pitäisi painaa, että saisi ulos musiikkia.

Sitten henkilö Aa tuli kaupasta kikherneineen. Henkilö Bee oli tuohtunut, koska ei osannut omassa mökissään laittaa musiikkia soimaan. Henkilö Aa ojensi henkilölle Bee kikherneet. Ne olivat kuivattuja.

Henkilö Bee ilmaisi äänekkäästi tuohtumuksensa. Ei kauankaan sitten henkilö Aa oli tuonut kuivattuja kikherneitä, ja sekin paketti oli edelleen avaamattomana kaapissa, koska ei henkilöllä Bee ollut aikaa liottaa ja keittää mitään herneitä, varsinkaan kun ruoka pitäisi laittaa nyt eikä viikon päästä, ja miten henkilö Aa ei muka voi muistaa tämmöistä keskeistä asiaa, ainahan he ostavat kikherneensä purkissa käyttövalmiina. Henkilö Aa näytti hölmistyneeltä ja kertoi, ettei hänellä ollut minkäänlaista käsitystä siitä, mitä kikherneet ovat tai missä muodossa ne ostetaan ennen kuin ne ilmiintyvät hänen lautaselleen.

Sitten henkilö Bee ajatteli, että samahan tässä on ilmaista tuohtumuksensa myös musiikkiasiasta. Tätäkään henkilö Aa ei voinut ymmärtää, koska olihan hän selittänyt viisitoista kertaa henkilölle Bee miten homma toimii. Se oli erittäin kätevä ja hyvä systeemi, jota henkilö Bee ei vain viitsi omaksua.

Henkilöt Aa ja Bee mököttivät hetken eri puolilla mökkiä. Lopulta henkilö Bee alkoi ajatella asiaa niin, että oikeastaanhan kyse oli ihan samasta asiasta. Kummallakin oli oma erikoisosaamisalue, joka ei kiinnostanut toista, mutta hyödytti heidän yhteiselämäänsä mökissä. Jos molemmat henkilöt voisivat ottaa huomioon, ettei toista kiinnosta ja selittää asian hieman perinpohjaisemmin, henkilö Aa osaisi ostaa kikherneitä ja henkilö Bee laittaa musiikin soimaan. Henkilö Bee lähestyi henkilöä Aa ja selitti teoriansa.

Ja niin henkilö Aa näytti henkilölle Bee kuudennentoista kerran miten tämä sai musiikin soimaan ja he sopivat, että jonain kauniina päivänä he yhdessä liottaisivat, keittäisivät ja pakastaisivat molemmat paketit kuivattuja kikherneitä, jolloin heillä olisi pakastimessa suuri kikhernevarasto. Ja niin he elivät onnellisna mökissänsä elämänsä loppuun saakka.

4 kommenttia:

  1. Ihana tarina , muistin heti kun lähetin mieheni kauppaan hakemaan parsakaalia ja hän toi peperonipurkin .. Heheh .. Tämä tarina on mukavaa kun loppussa kaikki hyvin ,mut on perheitä joka tappelee ja ota erokin sen takia ... hui hui

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaikki.

    Toivottavasti sentään ei kukaan eroa parsakaalin tai kikherneiden takia, hui hui tosiaan!

    VastaaPoista