sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Myönteinen joulunodotusotsikko

Kirjoitin tähän pitkän joulunodotusvalituksen, mutta nyt pyyhin sen pois ja kirjoitankin sen sijaan kivoja asioita joulunodotuksesta. Mitä sitä tyhjää kuluttamaan energiaa siihen, että taltioi ikäviä juttuja, semminkin kun ne ovat turhanpäiväisiä ja pinnallisia juttuja, eivät mitään oikeita valituksenaiheita edes. Valittaahan saa ja pitää jos on syytä, mutta eipä mulla oikeastaan taida olla. Kunhan olen ajautunut johonkin negatiivisuussyöveriin, mutta en minä enää jaksa täällä velloa, ihan tylsäähän täällä on märehtiä, odottakaapa, kiipeän pois syöveristä ja hyppään myönteisyyspyörteeseen. No niin!

- Tykkään amarylliksistä! Amaryllis amaryllis, mikä ihana sana se on! Ja mikä upea kukkanen! Niin suuri, niin kaunis! Ensi vuonna ostan seitsemäntoista amaryllista ja ympäröin niillä itseni, muutan amaryllislinnoitukseen koko joulunajaksi. Lauloihan jo Jarkko Martikainen, että elo on tanssia ruusuilla ja amarylliksillä, joten - no en nyt keksi miten se todistaa mitään, mutta muutan silti amaryllislinnoitukseen, oli Jarkko Martikainen siitä mitä mieltä ikinä.

Kuva suoraan instasta!

- Glögi. Olen viimeinkin tajunnut, että pidän punaviiniglögistä ja alkoholittomasta glögistä kovastikin. Ja pidän myös kuumasta siideristä. Oikeastaan pidän lähes kaikista lämpimistä juomista, joissa on tujut mausteet. Tämä on ihmeellistä, koska lähes koko tähänastisen elämäni olen inhonnut kaikkia glögiin viittavia juomia. Ennen se sanakin oli ihan äglö, mutta nyt, glögi glögi glög glög. Onpa hauska. Tänäänkin olin ajatellut, että rullitamme mukitolkulla glögiä, mutta ilmeni, että eräs nimeltämainitsematon henkilö oli epähuomiossa juonut puoli purkkia kylmänä mehuna. Tämä sama henkilö ei myöskään voi ymmärtää, että haluan välttämättä lämmittää glögin hellalla enkä mikrossa. Minusta siitä tulee jotenkin lämpimämpää hellalla. Nimeltämainitsematon henkilö ei halunnut jatkaa keskustelua lämmityksestä tämän argumentin jälkeen, joten nähdäkseni se oli hyvä argumentti.

Niin tämäkin!

- Tänään satoi lunta juuri sen verran, että oli välttämätöntä mennä kellariin kaivamaan pulkka esiin. Vedin hihkuvaa Pallas Kanelipullaa pulkassa pitkin kotipihaa, hän rymysi ylös alas loivassa mäessä ja oli omasta mielestään kuin raketti, minusta enemmänkin kuin maailman suloisin topattu tonttu, ja olimme ihan yleisesti aivan huumassa lumesta molemmat. Mieli valaistui kertaheitolla. Tämän johdosta ei harmita edes se, että Tuomaan markkinat ja ilmainen karuselli jäivät kokonaan väliin.

On kai muitakin myönteisiä asioita, mutta päätän raporttini tähän. Pitää kipittää hakemaan kaapista piparit, aurajuusto ja suklaakonfliktit, sillä Roscoe lopetti juuri koodaamisen ja laskeudumme joulunviettoon.

6 kommenttia:

 1. Toi glögin lämmitys on totta! Ei siitä tuu mikrossa oikeella tavalla lämmintä.

  K

  VastaaPoista
 2. Mukavaa joulua :) Täytyykin ostaa vielä glögiä...

  VastaaPoista
 3. En hankkinut tänä vuonna yhtään amaryllistä itselleni, nyt vähän kaduttaa. Mutta vielähän sitä ehtii :)

  Hyvää joulua Siina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kai niitä amarylliksiä ihastella muulloinkin kuin jouluna, onneksi :)

   Lienee myöhäistä toivottaa hyvää joulua, joten toivotan hyvää uutta vuotta!

   Poista