tiistai 18. marraskuuta 2014

Junebug

Phil Morrison, 2005

Kuva täältä
Junebug on sellainen pieni, amerikkalainen indie-leffa, joista yleensä tykkään kovasti. Tässä oli taidegalleristinainen, Madeleine, joka lähti jonnekin landelle tapaamaan erikoista taiteilijaa, jonka haluaisi edustettavakseen. Naisen mukaan lähtee hänen uudehko, komea aviomiehensä, George, jonka perhe sattuu asumaan taiteilijan lähellä. Pariskunta päättää mennä moikkaamaan myös Georgen perhettä samalla.

Georgen lapsuudenkodissa asuvat hänen vanhempansa ja lisäksi amisviiksinen jurnottava veli, Johnny, ja tämän paksusti raskaana oleva teinivaimo Ashley. Ashley höpöttää, Johnny murjottaa ja äyskii, äiti Peg katselee nokan varttaan pitkin ja isä Eugene etsii ruuvimeisseliään. Madeleine jatkuvasti koskettelee ja poskisuutelee kaikkia ja vaikuttaa tosi ärsyttävän tekolämpimältä. Georgesta ei saa mitään irti.

Semmoinen elokuva se oli. Ei mitään vikaa, mutta enpä siitä kokonaisuutena sen enempää irti saanut kuin Georgesta. Tosin George oli hyvin komea, ja olihan tämä leffakin ihan kiva, mutta ei oikein komean Georgenkaan takia jaksaisi katsoa tylsää elokuvaa. En oikein ymmärtänyt mitä tämä elokuva halusi sanoa, mikä ei yleensä ole ongelma, koska en odota, että taide haluaisi aina sanoa jotain, mutta nyt jäi olo, että jotain yritti sanoa tämä elokuva, mutta en saanut siitä kiinni. Tai ehkä se ei yrittänyt sanoa mitään, minä vain luulin. No joo. Kylläpä on taas laadukas elokuva-arvio tässä näin. Ihmettelen oikeastaan etteivät jo soittele Episodista, että voisinko alkaa avustamaan isolla rahalla. Voi hyvän tähden.

PS: Episodi, jos luet tätä, niin voisin harkita. Mutta rahan on oltava huomattava.
PPS: Myös muut laadukkaita elokuvajuttuja julkaisevat voivat lähestyä.
PPPS: Oikeastaan voin kirjoittaa ihan mistä tahansa muustakin, jos maksetaan paljon, eikä odoteta mainittavaa sisältöä. Sellainen on erikoisalaani. Asiasta eksyminen ja asiattomuus ylipäätään. Mikäpä lehti ei haluaisi esimerkiksi kolumnistia, jonka jutuissa ei ole päätä ei häntää? Niin, mikäpä ei! En minäkään keksi yhtään joka ei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti