tiistai 7. lokakuuta 2014

Starter for 10 - Heikoin lenkki

Tom Vaughan, 2006

Kuva täältä
Tuolla taannoisen Varamies-bloggauksen kommenttikentässä Pekka ystävällisesti linkkasi David Nicholls -bloggaukseensa, josta ilmeni, että kirjasta Kaikki peliin on tehty elokuva. No minä sen heti varaamaan kirjastosta!

Elokuva on aika uskollinen kirjalle, sikäli mikäli oikein muistan. Brian Jackson lähtee opiskelemaan kirjallisuutta ja liittyy yliopiston tietokilpailujoukkueeseen. Sitten siinä on kaksi tyttöä, tietokilpailujoukkueen ihana Alice ja poliittisesti aktiivinen Rebecca. Paljon juopottelua, nyrkkitappeluita, kaikkea sellaista.

Muistan pitäneeni kirjassa erityisesti kahdesta asiasta: 80-luvun kuvauksesta ja ajan musiikista, josta kirjassa puhuttiin, ja sen ikään kuin kuuli kirjan taustalla. Odotinkin, että leffassa The Smiths ja The Cure raikaisivat, mutta aika vähälle se jäi. Oikeastaan leffa olisi voinut tapahtuakin ihan missä tahansa ajassa, 80-luku ei paljon näkynyt.

Eikä se kauheasti haitannut. Pidin leffasta muista syistä. Ihan raikas ja mukava nuorisokuvaus. Hyviä näyttelijöitä oli myös, etenkin pidin Benedict Cumberbatchista tietokilpailujoukkueen hiton ärsyttävänä kapteenina. Myös James McAvoy pääosassa oli hyvä. Jostain syystä en ole pitänyt hänestä koskaan. Varmaan, koska muistan hänet eka kertaa leffasta Jane Austenin jalanjäljillä, jossa hän oli mielestäni ihan väärä. Ja viimeisin muisto hänestä on leffasta Filth, joka oli kamala niin monella tasolla, etten tainnut edes blogata siitä. Tämän elokuvan myötä taisin kuitenkin päästä yli negatiivisista tunteistani, koska McAvoy oli kerrassaan mainio.

Tuli tässä mieleen myös toinen David Nicholls -filmatisointi, ja että minusta Sinä päivänä -elokuvan paras anti oli pääosanesittäjä Jim Sturgess. Hän on ihana. Hän on tehnyt myös esimerkiksi sellaisia loistavia elokuvia kuin Across the Universe, joka on Beatles-musikaali, ja Heartless, joka on muuten vaan ihan mahtava. Miten tämä liittyi mihinkään? Ei mitenkään. Mutta kyllä minä saan täällä neroilla ihan niin paljon kuin itse haluan.

2 kommenttia:

  1. Hetki. James McAvoyhan on NUORI CHARLES XAVIER. Ryhmä Äksästä. Hän ansaitsee kyselemättä kaiken rakkautemme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa. Olet oikeassa. Tässä on ehkä käynyt niin, että Michael Fassbender on vienyt kaiken huomioni enkä oikeastaan muista mitään muuta kuin, että Michael Fassbender, ja että tykkään.

      Poista