sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kirjamessut

Kirjamessut on tältä vuodelta messuttu.

Tämä vuosi oli omalta osaltani sikäli historiallinen, että rikoin periaatteeni, että en ota mitään ilmaista blogin kautta. Sain nimittäin bloggaajana ilmaiset sisäänpääsyt messuille, mistä suuri kiitos.

Olin vähän huono messuilija. Katsoin etukäteen ohjelmaa ja huomasin monta kiinnostavaa keskustelua, joita olisin varmaankin mennyt katsomaan, elleivät ne olisi olleet juuri silloin kun minä en ollut paikalla. En ostanut edes yhtään kirjaa itselleni. Se johtui varmaankin siitä, että pidin ennen lähtöä itselleni ankaran puhuttelun, jonka pääsisältö oli, että kuulepa nyt, sinä Siina siinä, saat ostaa lisää kirjoja heti kun olet lukenut viime vuoden messuilta ostamasi kirjat. En ole lukenut niistä yhtäkään. Se on vähän noloa. Puhe oli ilmeisen uhkaava, koska en tosiaankaan ostanut mitään tänä vuonna. Siis itselleni, Plöängille ostin yhden kirjan.

Perjantaina olin messuilemassa Liinan kanssa. Notkuimme ympäriinsä, näimme tuttuja, kävimme viinimessuilla, hipelöimme kirjoja, söimme haaleaa pizzaa. Illalla kävin vielä Liken kirjamessuklubilla, missä oli paljon kirjaväkeä ja ihan hauskaakin. Ei siitä ole oikeastaan mitään sen kummempaa raportoitavaa, istuin lähinnä ystäväni kanssa nurkassa juoruilemassa omista asioistamme ja katselemassa ympärillä pyöriviä hienoja kirjallisuusihmisiä.

Lauantaina olin messuilla perheen ja ystäväpariskunnan kanssa. Aika kului kolmivuotiaan perässä juostessa, juorutessa ystävien kanssa, hipelöin vähän kirjoja, käväisin viinimessuilla, minä aikana Roscoe oli ostanut Plöängille keltaisen ukulelen. Se on tosi hieno! Olen vakavasti sitä mieltä, että jos jotain piti ostaa, niin ehdottomasti kotimme kaipasi ukulelea. Siitä on jo nyt ollut tosi paljon iloa, ja vaikkei sitä tulisi niin kovasti soiteltuakaan, on se silti sisustuksellisesti hirveän ihastuttava.

Lauantaina osallistuin Elisa Kirjan tilaisuuteen, jossa maistelin useita erilaisia cocktail-paloja ja kuuntelin kiinnostavia juttuja e-kirjoista. Sain vastauksen esimerkiksi minua askarruttaneeseen pähkinään, että miksi ihmeessä Elisa Kirjasta kirjoja verkkopankin kautta ostaessaan ne pitää maksaa yksitellen. Tai itse asiassa en saanut vastausta, en edelleenkään tiedä miksi, mutta sain tietää, että voin maksaa myös pankkikortilla, jolloin systeemi jatkossa muistaa korttini tiedot, eikä minun tarvitse joka kerta hakea vaivalloisesti pankkitunnuksiani. Tämä oli varsin helpottava tieto. Olen oikeasti äimäillyt tuota verkkopankkiasiaa aika paljon. Halutessaan ne kirjat voi siis maksaa myös kuukausittaisella laskulla, mutta minä en halua sellaista, koska meinaan unohtaa maksaa kaikki laskuni, ja sitä paitsi sillä tavalla ostaminen olisi minulle varmaan liian helppoa, varsinkin kun en muista maksaa niitä laskujani, jolloin saattaisi jonkin aikaa tuntua, että nämähän ovat suorastaan ilmaisia, kunnes olisinkin kusessa. Niin että maksan mieluiten siksi heti. Nih.

Mitenkähän tämän yhteenvetäisisi? Oli hienot messut, jotenkin avarampaa kuin aiemmin. Oli tosi hauskaa nähdä tuttuja, kavereita ja ystäviä, oli mukavaa hengittää innostunutta kirjailmaa, oli lämminhenkistä ja iloista. Ensi vuonna voisin petrata sen verran, että katson oikeasti muutaman niitä todella kiinnostavia esityksiäkin. Ihan tyhmää että missasin kaikki.


En ottanut oikein kuviakaan muusta kuin skumppalaseista. Niitä kuvia otinkin sitten ihan reippaasti. Sekin oli vähän tyhmää, mutta jotenkin kovin tyypillistä minulle. Laitan tähän loppuun yhden semmoisen kuvan, jossa on myös Pohjoinen kulttuurilehti Kaltio. Sain lehden sen ihanalta päätoimittajalta. Olin muinoin Kaltiossa työharjoittelussa. Nyt kun tästä on näköjään tullut tämmöinen korruptoitunut blogi, tai ainakin tämä yksi postaus on täynnä kaikkea lahjusta, haluaisinkin nyt lopuksi hyvin painokkaasti kehottaa kaikkia ihmisiä tutustumaan Kaltioon, koska se on ihan älyttömän hyvä lehti sekä sisäisesti että ulkoisesti. Jos jotain pitää mainostaa, haluan ehdottomasti mainostaa Kaltiota.

6 kommenttia:

 1. Mä ostan Elisalta ekirjat laskulla. Musta siinä on jotain perverssin epäsuhtaista että ostaa digikauden tuotteen painokoneajan tuotteella.

  VastaaPoista
 2. Kiitos seurasta! Oli hauskinta!

  Mä oon jotenkin jälkikäteistohkeissani siitä, että pääsin ujuttamaan maksuideoitani sinne Elisa Kirjalle. Kun musta sen palvelun kassatapahtuman käytettävyys on niin häkellyttävän huono. Mutta ehkä se nyt paranee. BUAHAHA.

  VastaaPoista
 3. Olen miettinyt samaa. Minua ärsyttää maksaa yksitellen, mutta en kerätä maksujakaan, vaan maksaa heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just. Toivoisin kyllä, että lisäisivät jonkun ostoskorin sinne.

   Poista