sunnuntai 3. elokuuta 2014

Viimeisen kerran Breaking Bad

Kuva täältä

Breaking Badin viimeiset jaksot tulivat pitkän odotuksen jälkeen Netflixiin. Koska meillä ei wareteta, olimme odottaneet kuuliaisesti tähän saakka.

Ja voi veljet odotus oli sen arvoinen. Eilen piti katsoa kolme jaksoa ja tänään viimeiset kaksi, mutta ei ollut missään mahdollisessa maailmassa pienintäkään mahdollisuutta jättää sarjaa kesken, piti valvoa yöllä ja tänään olen ollut todella ahdistunut ja huonolla tuulella, koska a) nukuin 5,5 tuntia ja b) Breaking Bad loppui.

Se loppui! Ei enää ikinä Breaking Badia! Olen väsynyt ja tunnetilassa, mutta olen aika varma, että kyseessä on maailmankaikkeuden paras tv-sarja. Minä rrrrakastan Breaking Badia ja olen ihan hiton kateellinen kaikille, joilla sen katsominen on vielä edessä.

Kirjoitin sarjasta jo aiemmin kerran ja selitin silloin sarjan idean. Nyt haluaisin vielä todeta, etten ole ikinä nähnyt noin hienoa hahmojen kehitystä. Tiedättekö, kun yleensä elokuvissa ja sarjoissa ihmiselle tapahtuu jotakin ihan kauheaa, jotain sellaista, minkä kohdatessaan kuka tahansa rusentuisi, ja sitten tämä ihminen on puoli tuntia vähän leuka rinnassa, mutta seuraavassa jaksossa ollaan jo unohdettu koko juttu. Tai että joku ampuu jotain jalkaan, ja puolen tunnin päästä juostaan taas kuin nuori oinas. Breaking Badissa ei ole ikinä niin. Jos jotain tapahtuu, se vaivaa ja kalvaa ihmistä, se vaikuttaa häneen loppuun asti ja hahmo kasvaa ja muuttuu. Tai ontuu, jos häntä on ammuttu jalkaan.

Viimeisen kauden katsomisessa pahinta oli tajuta, että tässä on nyt meneillään niin älyttömän vahvasti moraalinen tarina, ettei tässä mitenkään päin voi käydä hyvin. Näistä jaksoista oli imaistu ihan kaikki huumori, katsominen oli melko hurjaa touhua. Alkuvaiheessa moni kohtaus oli vielä hyvinkin hauska, mutta nyt kaikki on mennyt liian pitkälle, että millekään voisi enää nauraa. Onneksi meno oli tämmöistä vasta viimeisellä kaudella, jos sarja olisi alkanut näin synkkänä, eihän sitä olisi voinut katsoa. Mutta näin sen oli loputtava, ei mitenkään muuten olisi voinut. Kaikki muu olisi ollut väärin.

Nyt pitäisi sitten keksiä jotain muuta katsottavaa. Oliko MadMenin viimeinen kausi jo jossain nähtävillä? Ja se True Detective on vissiin hyvä? Se tuleekin kohta kirjastosta. Katson tässä nyt sitten jotain stand-up-komiikkaa odotellessa, ei täydellisen sarjan täydellisen päätöksen jälkeen voi tyytyä mihin tahansa röpöplöödraamaan.

5 kommenttia:

 1. Aika kauan jaksoitte odottaa Breaking Bad -jaksoja. Ite katsoin viimesen kauden Ruutu.fi:stä tammikussa, kun maratoonasin sarjan läpi (ooneksi löyty jostain). True Detectivelle peukku.

  -Matti Mö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, sä olet varmaan sanonutkin, että katsoit sen Ruutu.fi:stä, mutta me ei olla kuunneltu. No, odottaminen on puoli iloa :) Alettiin nyt katsoa Top of the Lakea Netflixistä, sekin on ihan ok. Ja kuulin juuri, että Fargo on aika kova.

   Kiva kun kommentoit!

   Poista
 2. Juu, True Detective oli hyvä, ja siitä on vissiin toinenkin kausi tulossa. Myös Leftovers vaikuttaa ihan vängältä muutaman jakson jälkeen.

  Venni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, enpä ole tuommoisesta Leftoversista kuullutkaan ennen, mutta nyt kun guugletin niin kuulostaa kyllä aika kiinnostavalta. Kiitos vinkistä!

   Ja kiva kun sinäkin kommentoit :)

   Poista
  2. Eipä kestä! Luen uskollisesti kaiken ja hykertelen etenkin sun leffa-arvosteluille, kun maku osuu aika hyvin yksiin. Mutta kännykällä ei jaksa kommentoida, vaikka joku kommentti mielessä oliskin.

   Venni

   Poista