lauantai 9. elokuuta 2014

10 000 askelta

Ostin uuden puhelimen. Siinä on askelmittari ja kuntoiluappis valmiina. Puhelimen mielestä minun pitäisi ottaa 10 000 askelta päivässä.

Eilen laitoin askelmittarin päälle. Oli melko tavanomainen työpäivä, en mielestäni kävellyt erityisen paljon. Illalla kiersin taloyhtiön molemmat pihat kastellen kukkia. Ei mitään ihmeellistä. Askelia kertyi 12 000. Luin netistä, että 10 000 askelta päivässä tallustava on aktiivinen liikkuja ja että siinä kertyy 7-8 kilometriä käveltyä matkaa. Olin vähän, että mitä. En mielestäni eilen kävellyt kovin paljon tai edes muistanut pitää puhelinta koko aikaa mukana, ja 10 000 ylittyi helposti. Työnikään ei ole erityisen liikkuvaista eivätkä työmatkani kävelyosiot kovin pitkiä.

Ehkä olen tietämättäni jonkinlainen salainen himosteppailija. Tai sitten appis on vähän mäsä.

Askel askel askel.

Tänään ajattelin, että no kyllähän 10 000 täyttyy helposti jo lounaaseen mennessä kun kipittelen Plöängin kanssa. Teimme metrolla retken Hakaniemeen syömään mielettömän hyviä tiibetiläisiä momoja, semmoisia dumplingeja. Cafe Tibet, semmoinen snägärin näköinen kioski, suosittelen! Ja kun pääsin kotiin kahdeksan maissa oli askelmittarissa vähän yli 5000 askelta. Hitto, ajattelin. En voi edes lähteä ulos kävelemään taloa ympäri, koska olen yksin nukkuvan lapsen kanssa.

Ja niin minä tässä nyt sitten törötän tiskipöydän ääressä. Bloggaan, syön sipsejä ja askellan. 6500. Kohta otan kirjan ja luen, syön sipsejä ja askellan. Teputi teputi teputi. Olen aktiivinen liikkuja. Ja nopea kehittämään pakkomielteitä.

11 kommenttia:

 1. "Ja nopea kehittämään pakkomielteitä." Haha! :D Tuo olisi kyllä kaamea paine seurata reaaliajassa, onneksi minulla ei moista appsia ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä melkoinen paine on kehkeytynyt. Ja vielä se, että jos yhtenä päivänä tulee vain 5000 askelta, se romahduttaa kuukauden keskiarvon, ja on vaikea päästä kuukausitasolla 10 000 askeleen.

   Poista
 2. Askel kaks kolme :D! Aika addiktoiva juttu varmasti...

  VastaaPoista
 3. Oli kans melko 1984-henkinen postaus meikälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whoaa! Ennen kommenttiasi ei ollut edes tajunnut tuota aspektia, olen niin hyväuskoinen hölmö näissä asioissa. Mutta jos isoveljen tavoite on pitää minut tikissä, niin ehkä se ei ole niin vaarallista. Taidan kumminkin ottaa gps:n pois päältä. Ei isoveljen sentään tarvitse tietää koko aikaa missä steppailen.

   Poista
 4. Ihanaa, mä oon ihan yhtä hyvä kehittämään pakkomielteitä! Olen jopa vatsataudissa hoiperrellut ympäri Herttoniemeä koiran kanssa, että saan 10 000 täyteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, olis pitänyt arvata, että sä olet jo aallon harjalla tässäkin :D Koira varmaan helpottaa askeleitten saavuttamista. Yksinään pihalla ympyrää kiertävä ihminen on vain outo, koiran kanssa kiertävä hyvä lemmikin omistaja.

   Poista
  2. Saat koska tahansa lainata koiraa rekvisiitaksi!

   Poista
 5. Mites menee? Onko yhä pakkomielteistä? / Heta, joka välttelee appseja pakkomielteiden ilmaantumisriskin vuoksi

  VastaaPoista
 6. Aaargh, kadotin kaksi kertaa kirjoittamani pitkän vastauksen. Nyt lyhyesti: ei mene kovin hyvin, enimmäkseen koska olen ollut kolme päivää kipeänä lähinnä sohvalla, mutta pakkomielle on erittäin voimissaan.

  VastaaPoista