sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Reissusta palattu

Lomamatkalta kotiin palattu on. Melkein kolme viikkoa hyrspyttelimme pitkin poikin Suomea, kolmella eri autolla ja monen eri katon alla. Oli yllättävän kivaa. Yllättävän, koska tiesimme Roscoen kanssa jo lähtiessä, että kolme viikkoa on meille ihan hiton pitkä aika olla reissussa. Olemme molemmat jossain määrin introvertteja, emmekä kumpikaan kestä hyvin epäjärjestystä, eli tässä tapauksessa sitä, että tavarat ovat mullin mallin. Ilmeisesti kuitenkin onnistuimme pääsemään lomatunnelmaan, koska reissun viimeinen viikko oli kaikkein helpoin.


Itselleni varsinkin huomaan olevan hankalaa se, etteivät aikataulut toteudu naps naps naps, että pitää odotella muiden ihmisten erilaisia tahteja, etten saa olla riittävästi yksin, etten ehdi lukea niin paljon kuin olin ajatellut, etten saa syödä sitä mitä haluan silloin kun haluan. On vähän hankalaa lomailla tämmöisen ihmisen kanssa, joka ei suostu lopettamaan nipottamista. Loppulomasta onnistuin jo paremmin, enkä ollut enää ihan niin kireä aina kun joku homma jäi roikkumaan hetkeksi. Aloin huomata, että kyllä voi olla ihan kivaa, vaikkei syötäisikään viittä kertaa päivässä juuri silloin kun minä olen päättänyt, että olisi aika syödä. Tai ettei lapsi kuole siihen, vaikka korvaa kaikki päivän ateriat pullalla.Kirjoitin tähän pitkän ja yksityiskohtaisen jaapatuksen kaikesta, mitä, missä ja miksi, mutta sitten pyyhin sen pois, kun en itsekään jaksanut sitä lukea. Totean vain, että saunottu on, uitu on, juotu on, syöty on, riehuttu on, leikitty on, paljon on nähty ja älyttömän kivaa oli.


On myös kiva olla kotona. Tulimme kotiin pakettiautolla, koska toimme isäni luota kirjahyllyn, tuolin, laatikollisen lp-levyjä soittimineen ja monta kassillista kirjoja. Nyt pitäisi keksiä kaikille paikka. Kävimme eilen ostamassa monta uutta hyllyä Lundiaa, ja mietinkin nyt tässä, että olisiko kirjojen aakkostaminen uhka vai mahdollisuus. Olisinkohan vielä niin ennakkoluuloton ja greisi, että vetäisisin kaikki muut lastenkirjat paitsi kuvikset sinne sekaan? Tykkään niin niin paljon kirjahyllyn järjestämisestä, joten ihanat ajat ovat käsillä. Loma jatkuu vielä viikon kotona, joten aikaa on. Järkkäillä ja jatkaa siinä sivussa kivoja lomahommia. Ja ehkä myös blogata ihan hulluna, ettei tästä tule blogihistoriani hiljaisin kuukausi. Hirveä loppukiri! Tai sitten ei, riippuu miten innostun kirjahyllyn järkkäilystä, voi olla, että loppuloma kuluu siihen. Että en lupaa mitään, mutta yritän parhaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti