sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Rautakaupunki

(Out of The Furnace)
Scott Cooper, 2013

Tässä elokuvassa oli semmoinen mukava mies, jota esitti Christian Bale, ja se oli töissä semmoisessa tehtaassa amerikkalaisessa teollisuuskaupungissa. Sillä oli veli, jota esitti Casey Affleck, joka oli kai Irakin sodan veteraani. Ja siellä kaupungissa oli semmoinen kapakinpitäjä, joka järjesti jotain semmoisia nyrkkitappeluita, ja sitä esitti Willem Dafoe. Ja sitten siellä kaupungissa päsmäröi yksi ihan hullu piripää psykopaatti, jota esitti Woody Harrelson.

Elokuvan hyvät puolet: erinomaiset näyttelijät. Christian Bale on aina loistava ja Woody Harrelson on vanha rakkauteni, Natural Born Killers, oi että. Hän oli tässä kyllä oikein hyvä. Sillä tavalla irrationaalisesti pelottava, ei välttämättä vääjäämättömän pysäyttämätön, mutta niin arvaamaton, että sillä pärjäisi hyvin pahisten kilpailussa.

Elokuvan huonot puolet: genressään melko keskinkertainen kostodraama. "Vakavia rytmiongelmia, ei onnistunut luomaan jännitettä, vähän all over the place, olis nyt keskittynyt johonkin, vaikka veljesten keskinäiseen dynamiikkaan tai siihen kaupunkikuvaukseen, mutta ei", kommentoi Roscoe, perheemme johtava elokuva-analyytikko.

Ja Christian Bale oli edellinen Batman ja Casey Affleck on Ben Assflackin veli, joka on seuraava Batman. Casey on ihan loistava näyttelijä, hänen veljellään on suuri leuka ja kaksi oscaria muista avuista kuin näyttelemisestä. Sitten kulutimme Roscoen kanssa puolet Rautakaupungista naureskellen seuraavan Batmanin ohjaajalle, joka on erehdyksessä palkannut Benin kun piti palkata Casey, ja hän ihmettelee miksi kaikki ovat niin kiukuissaan väärästä näyttelijävalinnasta, kunnes koittaa ensimmäinen kuvauspäivä. "Voi paska! Tarkoitin tietenkin sitä TOISTA Assflackia!" hän huutaa.

Ja sitten minulle tuli vähän paha mieli kun pilkkasimme taas Ben Affleck -raukkaa. Hän on varmasti ihan hyvä ihminen ja edelleenkin olen sitä mieltä, että jos hänellä on naamari päässä suurimman osan elokuvasta, ei siitä isosta leuasta ainakaan haittaa ole, sillä voi näytellä hyvinkin jykevästi. Hän saattaa olla vielä ihan hyvä Batman! Varsinkin jos hän säilyttää sen suuren parran, joka hänellä on ollut viime aikoina joissain kuvissa. Parrakas Batman, en voi kuvitella mitään parempaa!

Ja tämä oli semmoinen elokuva, että ei jäänyt harmittamaan, mutta paremminkin olisi voinut aikansa käyttää.

2 kommenttia: