torstai 8. toukokuuta 2014

Idiootin tunnustukset

Rakkain internet,

kirjoitan tunnustaakseni olevani idiootti.

Tänään kaikki kärjistyi siihen, etten näemmä osaa edes kirjoittaa osoitettani oikein. Tein alkuviikosta ihan valtavan valkokuvatilauksen, siis paperikuvia tilasin, olenhan sisimmässäni nostalgikko, no okei, vähän olen ulkoisestikin, mutta lähinnä sisäisesti. Tein tilauksen puhelimellani ja tilauksen viimeistelyyn liittyi kaikenlaista sattumusta, kuten rappukäytävään karannut kaksivuotias, kiireinen joogaan lähtö, roskien vienti, kävely joogasalille ja roskikselle (sijaitsevat samassa paikassa, tai on siinä pari metriä väliä), samanaikainen näpytys toisella kädellä. Tästä johtuen olen ilmeisesti kirjoittanut osoitteeni väärin.

Tätä en tietenkään huomannut silloin, kun tämä firma lähetti minulle tilausvahvistuksen. Huomasin sen vasta tänään, kun firma lähetti minulle sähköpostia, jossa lopulliseen sävyyn ilmoitti lähettäneensä tilaukseni alla näkyvään osoitteeseen. Jossa minä en siis asu. Jossa asuu tuntematon naapuri.

Nyt en tiedä mitä tehdä. Mieleen tulee kaksi vaihtoehtoa:

1) Väijytän postinkantajan, joka jo muutenkin pelkää minua, koska kerran avasin oven melko vähäisissä pukineissa ja huusin: "Anteeksi, mulla ei ole vaatteita!", jolloin toki kuka tahansa normaali nuori mies säikähtää ja jättää jatkossa isokokoiset kirjeet toimittamatta. Tosin tämän johdosta hän ehkä muistaa nimeni ja tajuaa toimittaa pakettini oikeaan osoitteeseen huolimatta siitä mitä paketissa lukee.

2) Kirjoittaa naapurille pitkä kirje, jossa kuvaan tilanteen ja toivon, että hän voisi tuoda valokuvani minulle tai ilmoittaa, jos voin tulla ne hakemaan. Mutta entä jos hän ottaa kirjeestäni valokuvan ja postaa sen facebookiin naureskellakseen idiootille naapurilleen? Ihmiset tekevät nykyään sellaista. Entä jos hän kiistää koskaan saaneensa kolmeasataa kuvaa Plöängistä eri tilanteissa ja päällystää niillä vaatehuoneensa seinät? Ihmiset eivät varmaankaan tee sellaista muualla kuin telkkarin amerikkalaissarjoissa, mutta ei se vähennä pelkoa.

Ahdistaa. Mahaan koskee. Ongelmani ovat niin naurettavia, että en kestä. Miksi teen jatkuvasti tämmöisiä ihan urpoja virheitä. Miksi en voi olla kuin muut, virheetön, huolellinen. Miksi miksi miksi.

Rakkain terveisin,

Idiootti Itä-Helsingistä

7 kommenttia:

 1. Tähän täytyy kommentoida, että postinkantaja jättää täällä Saksassa paketit ja lähetykset tuntemattomaalle naapurillesi, jos sinä et satu olemaan kotona. Pakkososialisaatio naapurien kanssa. Ja se on täällä ihan ok. Mutta enhän mä halua tutustua mun naapureihin!

  VastaaPoista
 2. Teoriassa on muuten mahdollista, että posti huomaa erheen ja korjaa sen itse. Tai sitten ei. Mutta ehkä se on ihan kiva naapuri kuitenkin.

  Ja siis voisi ihan hyvin sattua myös minulle. Mutta minulle kävisi sillä tavalla, että vaihtaisin selainta, tilaisin jotain ja kirjoittaisin osoitteeni väärin, ja sitten selain muistaisi väärän osoitteen, jota käyttäisin vähintään kuukauden ajan asioita hoidellessani.

  VastaaPoista
 3. Mä väittäisin, että postinkantajan velvollisuus on tuoda lähetys sulle oikeaan osoitteeseen, jos muistit kuitenkin nimesi oikein. Aika väärillä osoitteilla paketit nimittäin myös perille löytää.

  Ollos huoleton, hyvä Idiootti.

  VastaaPoista
 4. Olen itse saanut kerran kirjeen oikeaan osoitteeseen merkinnöillä, jotka kuuluivat suurinpiirtein: Etunimi Sukunimi, Senjasenkadun "keltainen talo", Kaupunki. Ulkomailta vielä. Eikä, toisin kuin lähettäjä muisteli, kyseessä ollut kadun ainoa keltainen rakennus. Joten uskoisin, että joku kirjain tai numero väärin tuskin postinkantajaa harhaan johtaa.

  P.S. Omat ongelmani ovat aivan yhtä naurettavia, silloin kuin eivät ole paljon vakavampia.

  VastaaPoista
 5. Ja mun yhden kaverin isä on saanut postilähetyksen joskus 90-luvulla, kuoren päällä luki: Mohamed Ahmed, Helsinki. Ei ehkä onnistuis enää vuonna 2014.

  Venni

  VastaaPoista
 6. Lähetin kerran syntymäpäivätervehdyksen ystävälleni. Minulla oli kirjattuna väärin heidän asuntonsa numero osoitekirjaan sekä kirjekuoreen. Ja niin vain postinkantaja vei kirjeen väärälle naapurille, jolta ystäväni sen erikseen pyytämällä lopulta sai. Naapuri ei siis vaivautunut itse tsekkaamaan, että löytyisikö lähistöltä kirjeen saajan nimellä varustettua postiluukkua. :( Ei kyllä ollut kirjettä avannut, siitä pisteet.

  Ehkä postinkantaja katsoo nimeä eikä osoitetta, ehkä ei. Meille tulee vähintään kerran kuussa postia hlölle, jolla on eri nimi ja eri osoite. Viemme postit ennemmin tai myöhemmin oikeaan osoitteeseen. Toivotaan, että sunkin naapurit on kilttejä (ja jos ne on hitaita ja laiskoja, niin anna anteeksi).

  VastaaPoista
 7. Tänään oli kotiinpalatessa eteisen lattialla valokuvalähetys, johon oli osoite korjattu oikeaksi! Oi onnea! Tämä varmaan johtui siitä, että keksin kolmannenkin ratkaisuvaihtoehdon tilanteeseen: soitin postin eli itellan asiakaspalveluun, jossa ihastuttava nuori mies ensin kertoi, että lähetys tulee perille 75% todennäköisyydellä ja lupasi vielä lähettää viestin lajitteluun, että tämä kyseinen lähetys jaettaisiin nimen mukaan. Ja niin ilmeisesti kävi. Loistavaa asiakaspalvelua!

  Kiitos kaikille kannustuksesta. Yritän jatkossa olla vähemmän idiootti. Olen itsekin saanut postia osoitteella Nimi ja Kämppiksen nimi, Se iso korkea talo pääpostin vieressä, jonka alakerrassa on lastentavaraliike ja Salmonella pitseria, Oulu. Nähdäkseni tämä on tehokkaampaa kuin kirjoittaa osoitteensa lähes oikein. Ihan nonsense-osoitteella postin tulo voi kestää, mutta se todennäköisesti tulee silti perille, naapurin osoitteella se menee todennäköisesti naapuriin.

  Tai jotain. Mitäpä minä mistään mitään tiedän, en osaa edes osoitettani todistettavasti oikein kirjoittaa.

  VastaaPoista