lauantai 19. huhtikuuta 2014

The Bling Ring

Sofia Coppola, 2013

Minulle tuli tästä elokuvasta fyysisesti paha olo. Aamullakin vielä ällötti.

The Bling Ring kertoo losangelesilaisista nuorista, jotka ihailevat sellaisia henkilöitä kuin Paris Hilton, Lindsey Lohan ja mitä ne yhdet mimmit olivat, jotka esiintyvät siinä sarjassa, missä oli se yksi tyttö jolle tehtiin sata kauneusleikkausta ja jonka poikaystävä oli ihan kävelevä, ilkeä dildo. No kumminkin, niitä ihailivat. Nämä nuoret eivät kuitenkaan ole niin onnekkaita kuin esikuvansa, että ihan ilman työtä saisivat kaikki maailman herkut, joten sen sijaan, että tekisivät esimerkiksi töitä, he murtautuvat näiden esikuviensa koteihin ja varastavat laukkuja, kelloja, koruja, rahaa, huumeita, kenkiä, vaatteita, tauluja ja Orlando Bloomin maton.

Ällöttävintä tässä on se, että elokuva perustuu tositapahtumiin. Sitten illalla sängyssä, sen sijaan että olisin vaikka lukenut hyvää fiktiivistä kirjaa, guuggeloin tietoja näistä murtovarkaista. Jotenkin vaan niin kamalaa. Kaikki se. Että yksi sai oman tv-sarjan ja yök ja öh.

Kai tämän elokuvan tarkoituskin oli kritisoida tuollaisen elämäntavan palvontaa, mutta enpä tiedä tuliko minulle paha olo siksi, että elokuva olisi onnistunut kritisoinnissaan, vai siksi, että jouduin ylipäätään yhtäkkiä niin syvälle siihen koko materialismiäklöilyyn, josta niin kovasti yritän pysyä erossa. En tiedä. Ällöttää.

2 kommenttia:

  1. Ohhoh. Minulla oli tästä elokuvasta ihan eri ennakko-odotukset, en siis ole nähnyt mutta olen meinannut katsoa. Ohhoh. Voisin kyllä äklövaroituksesta huolimatta katsoa, sillä kuulostaa nimittäin kiinnostavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millaista sä ennakko-odotit? Kyllä tämä oli kiinnostava ja tavallaan ihan hyväkin, mutta vastenmielinen. Kovin kovin vastenmielinen.

      Poista