tiistai 22. huhtikuuta 2014

Sudenveri

Jenny Kangasvuo: Sudenveri
Teos, 2012

Kansi: Ville Tiihonen
Luimme tämän ihastuttavassa lukupiirissämme. Ja onneksi luimme, pidin tästä kirjasta ihan villisti.

Sudenveri kertoo kolmesta naisesta. Marraskuu harrastaa pakanariittejä, tekee käsitöitä ja rakastaa Vargaa. Varga on kuvataiteilija, joka on tannoin jättänyt lauman. Martta on lauman vanha johtajanaaras. Sillä Varga ja Martta ovat ihmissusia. He eivät ole olleet aikoihin tekemisissä, mutta nyt on pakko, sillä Martan luona asunut epämuotoinen poika, Rasmus, on karannut Vargan luo. Rasmus ei ole oikein susi eikä ihminen, ja siksi häntä on piiloteltava. Lauma ei saa paljastua.

Kirjassa ihmissudet olivat ihania. He olivat ihmisiä ja susia ja molempina heitä kuvattiin erinomaisesti. Ei mitään kuuta ulvovia hirviöitä, vaan susia ja ihmisiä. Olen aina kokenut sudet hyvin läheisiksi, siksi kiinnosti paljon lukea susien käyttäytymisestä. Myös muu tarina oli kiinnostava, erinomaisesti kirjoitettu, kaunis, ajateltu.

Sudenveri on sellaista spefikirjallisuutta, että tavallaan harmittaa, etteivät siihen tartu ihmiset, jotka välttelevät kaikkea epärealistista. Koska tässäkin ihmissuteus on ihan toissijaista. Se on kiinnostavaa, mutta ei tämä kirja siitä kerro.

Hieno hieno kirja!

3 kommenttia:

  1. Sait ylipuhuttua, laitan lukulistalle :).

    VastaaPoista
  2. Villisti pidin minäkin, onnesta soikeana olin kun tämän divarista sitten omaksi löysin. Kangasvuo on kyllä mainio kertoja, sopivasti spefiä tässä "tavallisemmankin" ystäville tosiaan. Ai-ai.

    VastaaPoista