sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Mitäs tässä eli Arkihaaste

Täti-ihminen haastoi facebookissakin iloisesti loimuavaan arkihaasteeseen. Tein sen jo innoissani siellä facebookissa, mutta mielelläni myös täällä, tosin tällä tavalla vähän väärin, koska en jaksa alkaa joka päivä postailemaan yhtä kuvaa. Lisäksi nämä viimeiset viisi päivää eivät ole olleet erityisen arkisia, koska olen ollut lomalla, mutta enpä malta odotella ensi viikkoon, kun sitten tämä koko arkikuvajuttu voi olla ihan mennyttä.

Vähän ärsyttää, kun facebookin arkihaaste on saanut osakseen jotain kyynistä, epämääräistä narinaa, että on jotenkin muka huono juttu, että ihmiset postaavat kuvia kahvikupeistaan. Minä en oikein tajua mikä siinä voi niin ärsyttää. Haaste on aktivoinut kivasti sellaisiakin ihmisiä, jotka yleensä eivät jaa facebookissa mitään, ja minusta on ainakin kiva tietää mitä muut ihmiset puuhailevat. Koska se on ollut minulle facebookin suurin anti, muiden ihmisten tavallinen elämä. Se oli sitä aikaa, kun facebook statukset alkoivat "Siina is" ja useimmitenhan kaikki päivittivät, että "is at home" tai "is at work". Näin tajusin ensimmäistä kertaa vuonna 2007 liittyessäni facebookiin, että muutkin ihmiset istuvat enimmäkseen kotona tai käyvät töissä. Että sillä aikaa kun minä olen kotona IHAN KAIKKI muut eivät olekaan jossain legendaarisissa bileissä tekemässä jotain ikimuistoista, josta puhutaan loppuelämä. Ja se vapautti kovasti. Olen siitä saakka ollut huomattavasti tyytyväisempi omaan arkeeni.

No, se siitä. Niihin kuviin sitten vissiin.

Tiistai: Helsingin jäätelötehtaan kioski Kaivarissa. Kookosjätski sai osumaa useammaltakin lusikalta. Otan toistekin.


Keskiviikko: Odottelemassa Ateneumin kaupan edustalla siskoa lapsineen. Kävin jo kerran juoksemassa läpi Tove Jansson -näyttelyn, enkä aio mennä toista kertaa Plöängin kanssa. Yksin kyllä voisin.Torstai: Plöängin taaperojumppapäivä. Jumpan lopuksi laitettiin ilmapalloja taikapeiton päälle ja lennätettiin niitä ilmaan. Vaikea saada tarkkaa kuvaa kun samaan aikaan hetkuttaa peittoa ja on niin innoissaan, ettei meinaa puhelin pysyä kädessä.


Perjantai: Saatoimme Plöängin rakkaat serkut ja tädin junaan. Sen jälkeen kävimme vielä ystävän kanssa toiveikkaana vilkaisemassa josko Starbucksin jono olisi jo viimein kaikkoontunut, ja olihan se. Kuvassa ensimmäinen kotimainen caramel frappuccinoni. Jotenkin ei ollut niin spektaakkelimaista kuin Tokiossa tai Dublinissa, mutta joihan sen ennemmin kuin turpaansa otti, kuten meillä päin optimistisesti sanotaan. Enpä kyllä tiedä tarvitseeko tuolla asioikseen alkaa rampata. Ehkä ei. Taas yksi unelmakohde romuttui kun se saapui lähistölle. Pienenä ajattelin, että kävisin joka päivä sellaisessa automaattipassikuvakopissa, jos sellainen olisi lähistöllä. Siihen piti aina päästä kun kävi Helsingissä. Mutta niin vain ei enää viehätä, kun lähin on kävelymatkan päässä. Pitäkää koppinne. Ja ylihintaiset kermavaahtonne.


Lauantai: Aamupäivällä oli tuossa lähikirkolla tapahtuma, jossa sai tutustua paloautoon. Ja kylläpä siihen tutustuttiinkin. Koen nyt syvää läheisyyttä tähän nimenomaiseen kapineeseen.


Siinä arkisia kuvia. Nyt pitäis vissiin haastaa, joten haastan Liinan, koska tiedän hänen jo siellä virittelevän kameraansa. Tai kenet vain, joka haluaa osallistua. Ota, ota, ota haaste, sinä ihminen! Näitä kuvia on paitsi kiva ottaa, myös kiva katsoa. Siis muiden kuvia, omani ovat jopa itsestäni vähän tylsiä. Mutta kaikkinensa kyyniset arjenvihaajat voivat teroitella hampaitaan keskenään, täällä blogissani rakastetaan syvästi arkea, varsinkin silloin kun se on aurinkoista ja koostuu pääosin lomasta ja rakkaista ihmisistä, sydämiä tähän!

2 kommenttia:

 1. Voisitko kuitenkin minut ottaa mukaasi Ateneumiin katsomaan Jansson-näyttelyä?

  Olen haastettu! Ihanaa! Kohta luen koko postauksen tarkemmin, tuli vain vähän kiire nyt varmistaa, etten jää hyvästä Ateneum-seurasta paitsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin! Erittäin mielelläni. Mutta sun pitää luvata, ettet juokse näyttelyn läpi, tai jos juokset, niin et suutu vaikka minä en juokse.

   Poista